אתר ׳פוליטיקו׳ חושף: טראמפ הודיע למקורביו שאילון מאסק יעזוב את הממשל בקרוב.
מניפולציות אכזריות: המחבלים שיקרו לדורון שטיינברכר - "אין יותר כפר עזה"
אחותה של דורון ששוחררה מעזה סיפרה על השאלות הראשונות שדורון שאלה כששוחררה: "דורון ידעה שאני חיה - אבל היא לא ידעה כלום על עודד, על הילדים ועל החברים שלה מכפר עזה. מחבלים אמרו לה - 'אין קיבוץ כפר עזה'"

דורון שטיינברכר הוחזקה בשבי חמאס 471 ימים ושוחררה בפעימה הראשונה של העסקה, יחד עם אמילי דמארי ורומי גונן. אימה של דורון ואחותה התראיינו סיפרו לחדשות 12 על מצבה.
סימונה, אימה של דורון, פתחה ושיתפה בהתרגשות שהיא חווה מאז חזרתה של בתה: "כשאני רואה אותה אני עדיין לא מאמינה - אני פשוט הפכתי להיות אימא נודניקית, אני לא מפסיקה לגעת".
ימית אשכנזי, אחותה של דורון, הוסיפה: "אני לא קולטת שהמאבק הזה להחזיר את דורון נגמר ושהיא פה. פתאום כתוב לי 'דורון' על הצג והיא מתקשרת. קבוצת האחים שלנו חזרה להיות פעילה - אלה הדברים הקטנים האלה שחיכית להם".
ימית סיפרה לחדשות 12 על היום שבו דורון שוחררה: "ברגע האמת הדבר היחיד שאת רוצה זה באמת לחבק כל כך ולהגיד לה שזה נגמר. אני זוכרת את הפרצוף המפוחד שלה והוא באמת חרוט לי כי זו הפעם הראשונה שראיתי את דורון חיה - על הרגליים. גם כל השיח אחר כך סביב התמונה הזו, שהיא נראתה מפוחדת - לי היה מאוד קשה עם זה. בגלל זה אחרי כמה ימים ישר פרסמתי תמונה שלה מחייכת".
ימית המשיכה: "השאלה הראשונה שלה ברעים הייתה אם עודד, בעלי - חי. מבחינתה, עודד, הילדים ואני נרצחנו ב-7 באוקטובר. ואז, ברגע שהיא ראתה אותי לעשר שניות בטלוויזיה, היא ידעה שאני חיה - אבל היא לא ידעה כלום על עודד, על הילדים ועל החברים שלה מכפר עזה. אמרו לה - 'אין קיבוץ כפר עזה'".
"הטרור הפסיכולוגי שם עובד שעות נוספות. היא חשבה שם שהמשכנו הלאה בחיים שלנו, ושכל המדינה המשיכה הלאה. המחשבה הזו היא הדבר הכי כואב לי" אמרה.
ימית סיפרה שדורון לא מעוניינת לדבר עם ראש הממשלה והשרים. "יש לה כעס מאוד גדול על זה שהם הופקרו ב-7 באוקטובר, ועל זה שהם הופקרו כל כך הרבה זמן אחרי. היא הופקרה, אין מילה אחרת לתאר. היא הופקרה והם ממשיכים להיות מופקרים - כל עוד הם לא חוזרים הביתה".
סימונה הוסיפה שהיא דיברה עם ראש הממשלה: "היה לנו מאוד חשוב להעביר מסר מדורון, שחשוב לה שיעשו את הכול כדי שכל החטופים יחזרו". על האם לדעתה המסר עבר, ענתה: "האמירה היא לא העניין - העניין הוא המעשים".
זיהום האוויר גבוה צפוי להימשך עד שעות הלילה
יענקי פרבר
01.04.25
25 מאפיות בעזה נסגרו בגלל מחסור בדלק, והעקיצה של ישראל
יענקי פרבר
11:44
לראשונה בישראל: תוכנית מתאר לאומית למניעת שיטפונות והצפות
קובי ברקת
01.04.25
איש העסקים הישראלי שהעביר את הכסף לפלדשטיין נחקר באזהרה
יצחק וייס
10:30