שר הרווחה יעקב מרגי על האירוע החמור בחיפה: ״השיח האלים בחברה הישראלית חייב להיעצר. התרת דם של כל מי שחושב אחרת או הכפשות חסרות רחמים על כל הבעת דעה, מביאה אנשים מן השורה לנקוט בצעדים אלימים ואנטישמיים. בחו״ל היינו מגדירים זאת כמעשה איבה אנטישמי. קורא למשטרת ישראל ולפרקליטות להגביר את האכיפה והענישה כנגד פורעים אלו״.
אות חיים מהחטוף יוסף חיים אוחנה | "יש לנו אינדיקציה שהוא בחיים"
משפחת אוחנה מצטרפת לקריאות להשבת בנה, יוסף חיים, שנחטף ממסיבת הנובה ברעים ב-7 באוקטובר | דודתו, חנה מסטרונוב, שיתפה כי המשפחה קיבלה אות חיים ממנו | "יש לנו אינדיקציה ברורה שהוא בחיים, לחוזק שלו יש גבולות" | קראה לממשלה - "בן גביר וסמוטריץ', איפה אתם?"

לאחר שחרורם של חלק מהחטופים, משפחת אוחנה מצטרפת לקריאות להשבת בנה, יוסף חיים, שנחטף ממסיבת הנובה ברעים במתקפת הפתע של חמאס ב-7 באוקטובר.
דודתו, חנה מסטרונוב, שיתפה היום (רביעי) בריאיון לווינט כי המשפחה קיבלה אות חיים ממנו לאחר שחרור החטופים האחרון בשבת. "יש לנו אינדיקציה ברורה שהוא בחיים", אמרה.
מסטרונוב הדגישה כי יוסף חיים הוא איש חזק "אבל גם לחוזק שלו יש גבולות". אמרה והוסיפה כי המשפחה, שהיא משפחה מסורתית, מוטרדת גם מההיבט האמוני: "איפה אנחנו מפספסים? סמוטריץ' ובן גביר - ברמה האמונית - איפה אתם?"
מסטרונוב הוסיפה כי עד כה הם נשארו מתחת לרדאר "אבל עכשיו אנחנו יוצאים", אמרה. "בחרנו לצאת לתקשורת אחרי השחרור בשבת, התחושות הן לא פשוטות בכלל."
מסטרונוב התייחסה במהלך הריאיון גם לשחרורם של אלי שרעבי, אוהד בן עמי ואור לוי בשבת האחרונה ואמרה כי הם שמחים בשביל אוהד, אלי ואור שחזרו הביתה, "זה היה צל של אנשים, לא אנשים. אני חושבת על האחרים. מה יהיה עם האחרים?"
היא הוסיפה כי מי שראה את שרעבי ראה צל של בן אדם: "אני לא יודעת אם הוא היה שורד עוד כמה שבועות בשבי. הגיע הזמן להתעורר. אין זמן, ממש אין זמן - הם צריכים לחזור היום" הדגישה.
על הפגישה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, אמרה כי ביקשה ממנו להחזיר את יוסף חיים. "אמרתי לו שאנחנו לא אנשי פוליטיקה" והדגישה כי "יאמר לזכות כולם - גל הירש, שב"כ, כולם - הם זמינים ונותנים מענה. אבל מאחורי המענה צריך להיות בסיס של אמון. אם כולם הומניטריים - תעמוד מאחורי הדברים שלך".
יוסף חיים אוחנה, בן 24 מקריית מלאכי, נחטף ב-7 באוקטובר ממסיבת הנובה ברעים. אימו סיפרה כי אוחנה וחברו פעלו לסייע לפצועים ופינו אותם אל נקודות הטיפול הרפואי.
היא סיפרה כי כשהתקשרה לחברו, הוא סיפר כי עם תחילת היריות, הם החלו במבצע עזרה לפצועים והעברתם לטיפול, "הם ניסו להימלט לכיוון הכביש הראשי, אך הבחינו בירי RPG לעברם" שיתפה האם. "יוסף חיים פנה שמאלה, חברו ימינה ומצאו מחסה מתחת לרכב. חברו נפצע מהירי, אך הספיק לראות את יוסף חיים מציץ מאחורי הרכב בו התחבא. לאחר מכן, הוא לא ראה אותו יותר".
אזעקות במרכז ובירושלים: שני טילים שוגרו מתימן – רסיס נפל סמוך למודיעין
יחיאל גלאי
27.03.25
נתפס מחבל שפצע חייל והצליח להימלט מצה"ל במשך כשנה
יצחק וייס
28.03.25
הפלסטינים מדווחים: דובר חמאס חוסל בג'באליה | כל הפרטים
ישראל לפקוביץ
27.03.25
החיסולים שהוחמצו על ידי נתניהו: "כשרצו לא יכלו, כשיכלו לא רצו"
ישראל לפקוביץ
27.03.25
מחאות ענק בעזה: "חמאס הביא עלינו אסון, רוצים שלטון אזרחי"
חני לוין
27.03.25
אחרי התקיפה בדאחייה - שר הביטחון מאיים: "ביירות תרעד"
יצחק וייס
28.03.25