רועי קייס: משברון ביחסי לבנון עיראק אחרי שנשיא לבנון, ג'וזף עון, אמר בריאיון שלבנון לא תעתיק את המודל העיראקי של ארגון הגג של המיליציות השיעיות בהקשר של חיזבאללה. שגריר לבנון בבגדאד זומן למעיין שיחת נזיפה.
בכיר חרדי: "תמיכה בהדחת איימן עודה עלולה לחזור אלינו כבומרנג"
במסגרת פעילות של חברי כנסת, החלו ביממה האחרונה מאמצים להדחתו של ח”כ איימן עודה. "תמיכה בהדחת איימן עודה עלולה לחזור אלינו כבומרנג", הזהיר בכיר חרדי

במסגרת פעילות של חברי כנסת, החלו ביממה האחרונה מאמצים להדחתו של ח”כ איימן עודה (חד”ש-תע”ל) מהכנסת, בעקבות התבטאויותיו לפני שלושה שבועות ברשת X (טוויטר לשעבר), בהן השווה לכאורה בין החטופים הישראלים למחבלים ששוחררו במסגרת עסקת החטופים. ההתבטאות עוררה סערה ציבורית ופוליטית נרחבת, וגררה קריאות להפעיל את חוק ההדחה נגדו.
בתוך כך, גם בציבור החרדי מתנהל דיון פנימי בשאלה האם לתמוך במהלך. בכיר חרדי מתריע מפני השלכות הרות גורל לתמיכה בהדחתו של עודה, העלולות לחזור ולפגוע בנציגים החרדים עצמם: “זו תהיה טעות חמורה לתמוך בהדחת עודה מהכנסת. הראשונים שעלולים להיפגע מתקדים כזה הם נציגי הציבור החרדי. מספיק שתישמע אמירה שלא תתפרש היטב בנושא רגיש כמו גיוס בני הישיבות, וזה עלול לשמש עילה להדחה גם של ח”כים חרדים בעתיד".
לדבריו, לאורך ההיסטוריה הציבור החרדי הקפיד להימנע מתמיכה במהלכים של הדחת נציגי מיעוטים מהכנסת, מתוך הבנה שהדבר עלול להוות מדרון חלקלק: “לאורך השנים, עמדתנו הייתה ברורה – לא מתעסקים בפגיעה בזכויות מיעוטים בכנסת, כי זה תמיד חוזר כמו בומרנג. ברגע שאתה נותן לגיטימציה להדחת נציג ציבור על רקע התבטאות או עמדה לא מקובלת, אין לדעת איפה זה ייגמר".
החשש מהשלכות המהלך עולה גם ברמה הפרקטית: “מהלך כזה יפתח פתח נרחב לכל מי שרוצה להדיח חברי כנסת שלא מוצאים חן בעיניו. תמיכה בהדחת עודה עשויה להוביל להתדרדרות מהירה במעמד הנציגים החרדים עצמם. זה יהיה מהלך תקדימי ומסוכן שעלינו להתרחק ממנו".
הנושא צפוי להגיע להכרעתם של גדולי ישראל, שיקבעו את עמדת הציבור החרדי בסוגיה הרגישה. גורמים במערכת הפוליטית מעריכים כי החלטת גדולי ישראל תהיה גורם משמעותי שיכריע האם יעניקו הנציגים החרדים את תמיכתם במהלך או יימנעו מכך.
הבכיר מסכם: “גם אם הדעות שלנו רחוקות מעמדותיו של עודה, אסור לנו להיות שותפים במהלך שעלול לפגוע בקבוצות מיעוט להביע את עמדתן בכנסת. המהלך הזה הוא לא רק טעות פוליטית – הוא גם סכנה עתידית לציבור החרדי עצמו".
נתניהו בברכה לחג הפסח: "אצל משפחות רבות יישארו כיסאות ריקים"
אברהם פריינד
11.04.25
בשיחה עם משפחת החטוף: נתניהו נקב במספר החטופים שעתידים להשתחרר
אביחי חבר
14.04.25
ההודעה של שר הביטחון על הסיוע ההומניטרי והמתקפה של בן גביר
יצחק וייס
16.04.25
ראש השב"כ רונן בר: אתפטר מהתפקיד בתוך כמה שבועות
אביחי חבר
14.04.25
הממשלה לבג"צ: רונן בר הוא ראש ארגון כושל, לזרז את ההחלטה בתיק
שלו שינברג
16.04.25
סערה במערכת הפוליטית בעקבות הפרשה הביטחונית: "הפיכה משטרית"
שלו שינברג
15.04.25