לירן תמרי: מספר מפגינים הצליחו לפרצוף עד סמוך למעון ראש הממשלה ברחוב עזה. עימותים במקום בין מפגינים לכוחות משטרה.
הפלסטינים בהלם: אלפי עובדים זרים נוספים יגיעו לישראל
ועדת המנכ"לים לעובדים זרים החליטה להגדיל את המכסה להבאה פרטית של עובדים זרים לענף הבניין, כך שתעמוד על 30,000

בדיון שערכה ועדת המנכ"לים לעובדים זרים אתמול (שני) הוחלט על הגדלת המכסה להבאה פרטית של עובדים זרים לענף הבניין ב-5,000 עובדים נוספים. זאת בכפוף למימוש 70% מהמכסה הקיימת להבאה פרטית בענף, העומדת כיום על 25,000 עובדים זרים. בנוסף, הוארך משך הזמן להבאה פרטית כך שההחלטה על אפשרות להבאה פרטית תהיה בתוקף עד ה-30 ביוני 2025.
בנוסף, דנה הוועדה, לבקשת מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בנושאים נוספים המהווים חסמים בהבאת עובדים זרים לענף הבנייה. בין היתר, הוחלט לאפשר הגעת עובדים ללא מבחנים מעשיים בשיעור של 50% (חלף שיעור נדרש של 30% שהיה נהוג עד כה), וזאת לאור ההצלחה שמסלול זה הוכיח בעת הנוכחית, והצפי כי צעד זה ייעל את תהליך הגיוס של עובדים זרים במסלול הפרטי.
עוד המליצה הוועדה למנכ"ל רשות האוכלוסין וההגירה כי יבחן את בקשות משרד הבינוי והשיכון להחיל נוהל שמאפשר החזרה של עובדים זרים והפחתת מכסת העובדים העוזבים על חברות הביצוע ואת הבקשה להעלאת מגבלת הגיל על עובדים זרים בענף.
כמו כן, על מנת לעודד הגעת עובדים זרים לתת-ענף השיפוצים, המליצה הוועדה כי תאגיד כוח אדם לבניין שמימש את תקרת מכסת העובדים הזרים שלו שעומדת על 1,000 עובדים יוכל להעלות ב-20% את מכסתו וזאת בכפוף להבאת עובדים לענפי השיפוצים ותשתיות התחבורה.
מרגש: העצים מחצר הבית שחרב בבארי הועברו ליישוב הדתי
שלו שינברג
21.03.25
עם רחפן ומכשיר קשר צה"לי: כך הבריחו החשודים סמים ממצרים
יצחק וייס
20.03.25
קטאר-גייט: פרטים חדשים על חקירת החשודים והתנאים המגבילים
יצחק וייס
20.03.25
חשד לשוחד והפרת אמונים: הרב הראשי לשעבר נחקר במשטרה
צביקה סגל
20.03.25
בשורות עצובות מהכינרת: מפלס המים ממשיך לרדת
קובי ברקת
20.03.25
עסקה גדולה בפריפריה: המפעל הענק שנסגר נמכר למשפחת וינר - עשרות עובדים יגויסו
ליפא גינסברגר
20.03.25