מבזקים +
תל אביב 13°c
באר שבע 13°c
חיפה 10°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 13°c
אשדוד 13°c
כ"א אדר התשפ"ה | 21.03.2025
תל אביב 13°c
באר שבע 13°c
חיפה 10°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 13°c
אשדוד 13°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

איזנקוט עונה לשר הביטחון גלנט: "אמירה לא נכונה"

הרמטכ"ל לשעבר התייחס בריאיון למחירה הכבד של עסקת החטופים: "תג המחיר הגבוה נקבע ב-7 באוקטובר; הפסקת המלחמה היא מיתוג תקשורתי". הוא תיאר את שראה כשהצטרף לקבינט המלחמה: "מה שראיתי שם הימם אותי - חוסר שיווי משקל בהנהגה"

איזנקוט עונה לשר הביטחון גלנט: "אמירה לא נכונה"
גדי איזנקוט צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90

הרמטכ"ל לשעבר וחבר הכנסת ממפלגת המחנה הממלכתי, התראיין היום (שני) בחדשות 12 והתייחס לשחרור החטופים, ניהול המשא ומתן עם חמאס ועתידו הפוליטי במפלגתו של גנץ. 

איזנקוט הגיב להאשמותיו של גלנט לפיהן הפרישה שלו ושל גנץ מהממשלה הזיקה למאמץ להשבת החטופים, ואמר: "הוא יודע שנלחמנו כדי שהעסקה ראשונה תצא לפועל, ההתעקשות על נצרים מנעה התקדמות לעסקה". 

הוא תיאר את הצטרפותו לקבינט המלחמה: "מה שראיתי שם הימם אותי - חוסר שיווי משקל בהנהגה".

איזנקוט הדגיש כי ישראל מחויבת לסיים את השלב הראשון של עסקת החטופים ולצמצם ככל האפשר את השלב השני, אך הבהיר כי הפסקת הלחימה היא מיתוג תקשורתי בלבד. לדבריו, "הפסקת המלחמה היא מיתוג תקשורתי, מה שמופיע בהסכם זה הפסקת אש קבועה על פי מתווה נתניהו, וצריך לממש אותו מיד".

על מצב השבים כאשר נשאל על המחיר הכבד של יציאה מעזה כשחמאס עדיין לא הוכרע, השיב: "האמת המרה היא שבניגוד להבטחת נתניהו מלפני שנה על ניצחון מוחלט, גם היום אף אחת משלוש מטרות המלחמה לא הושגה". עם זאת, הבהיר: "לא הפסדנו, אבל מה שצריך לעשות עכשיו זה לממש את המשימה העליונה – השבת כל החטופים".

גדי איזנקוט מלחמת חרבות ברזל עסקת חטופים חמאס

 צבע אדום

00:00
00:00
art