מוריה אסרף: פרסמנו במהדורה מערכת הביטחון עדכנה את הדרג המדיני: חמאס מבסס את משילותו בעזה מחדש במהלך הימים מאז הפסקת האש זה בא לידי ביטוי ב: 1. שירותים מוניצאפלים שחמאס מעניק 2. גביית מס מסוחרים 3. חמאס ״משליט״ חוק וסדר ברצועה חמאס שב למשול בעזה דה פקטו, זו השורה התחתונה של אזהרת מערכת הביטחון. אליה מצורפת המלצה: להתקדם כמה שיותר מהר לשלב ב׳ של מתווה טראמפ, שהוא מלא בחורים ובאי הסכמות נכון לעכשיו. החורים האלה מאפשרים את התבססות חמאס מחדש
יהודי איראן צעדו לציון יום השנה למהפכה האסלאמית
מנהיגי הקהילה היהודית בערים איספהאן ושיראז באיראן השתתפו יחד עם יהודים רבים בצעדת תמיכה במשטר האיראני לרגל 46 שנה למהפכה האסלאמית. בקהילה היהודית מסרו לתקשורת המקומית: "כבוד לנו להשתתף ולהביע את נאמנותנו למערכת הרפובליקה האסלאמית של איראן ולמשמרות המהפכה"

לרגל ציון 46 שנה למהפכה האיסלאמית, מנהיגי הקהילה היהודית בערים איספהאן ושיראז באיראן השתתפו היום בצעדה מיוחדת המביעה נאמנות למשטר של הרפובליקה האסלאמית של איראן ולמשמרות המהפכה.
סולימאן סדיקפור, מנהיג הקהילה של אספהאן אמר לתקשורת המקומית: "כבוד לנו היהודים של איספהאן להביע את הסולידריות שלנו ואת הנאמנות שלנו למערכת של הרפובליקה האסלאמית של איראן ולמשמרות המהפכה".
יהדות איראן היא אחת הקהילות היהודיות העתיקות ביותר בעולם, ועל פי המסורת הגיעו אליה בגלות שלאחר חורבן בית המקדש הראשון. לפני המהפכה האיראנית ב-1979 חיו במדינה כ-80 אלף יהודים, אולם לאחר השתלטות האייתוללות עזבו רובם המוחלט את המדינה לטובת ישראל וארה"ב.
כיום, על פי ההערכות, מתגוררים כ-15.000 יהודים באיראן, רובם המוחלט בערים המרכזיות במדינה, ובהם שיראז וטהרן. זו הקהילה היהודית הגדולה ביותר בארצות ערב.








"לרדוף את הדיפסטייט": כך פועל הצוות החדש של טראמפ | מטריד
אוריאל פיליפ
07:55
מאתיים שנה אחרי: מזוזות נמצאו בדלתות שפורקו מ"בית החולים האדום"
יענקי פרבר
21.10.25
הישראלים הסתמכו על גוגל מפות וזה עלה להם ביוקר
אייל טירן
16:02
השגריר התבלבל, טראמפ עקץ והצחיק את כולם
חני לוין
21.10.25
מזה חודשים: צפון קוריאה שיגרה טיל בליסטי בפעם הראשונה
אלי קליין
09:16