מבזקים +
תל אביב 17°c
באר שבע 18°c
חיפה 17°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
כ"ג אדר התשפ"ה | 23.03.2025
תל אביב 17°c
באר שבע 18°c
חיפה 17°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לדג סול עם עגבניות שרי ובזיליקום

אוהבים לגוון עם הדגים לשבת? קבלו מתכון קל ומהיר לדגים מוצלחים וטעימים, דגי סול בתנור עם עגבניות שרי ובזיליקום יעניקו לכם מנה משובחת ומושלמת

מתכון לדג סול עם עגבניות שרי ובזיליקום
דג סול עם שרי ובזיליקום צילום: נועם זיגדון

מתכון לדג סול עם עגבניות שרי ובזיליקום / נועם זיגדון

המצרכים לדג סול עם עגבניות שרי ובזיליקום:

  • 4 דגי סול
  • 6 שיני שום חתוך
  • 10 עלי בזיליקום טרי חתוך
  • 10-15 עגבניות שרי
  • 2 כפות צנוברים/שקדים פרוסים
  • ½ כף רוטב פסטו
  • ¼ כוס שמן זית
  • 4 כפות מים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • מעט אבקת מרק - לא חובה

אופן ההכנה לדג סול עם עגבניות שרי ובזיליקום:

  1. משרים את הדגים עם מים ומיץ לימון, שוטפים הייטב ומייבשים במגבת נייר
  2. מפזרים בתבנית עלי בזיליקום ושום ומניחים את הדגים ואת העגבניות שרי
  3. בקערית מערבבים הייטב את התבלינים עם השמן, הלימון, המים והצנוברים
  4. שופכים את תערובת התבלינים על הדגים ומברישים אותם הייטב כך שהרוטב יגיע לכל הדגים
  5. מכסים את תבנית האפייה בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כרבע שעה
  6. מוציאים ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

 

מתכון לדגים דג סול אפוי

 צבע אדום

00:00
00:00
art