מבזקים +
תל אביב 20°c
באר שבע 16°c
חיפה 17°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 20°c
אשדוד 20°c
ד' ניסן התשפ"ה | 02.04.2025
תל אביב 20°c
באר שבע 16°c
חיפה 17°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 20°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

גזירת הגיוס: בחור ישיבה נעצר בנתב"ג על ידי המשטרה הצבאית

סערה בציבור החרדי: בחור ישיבה ראשון נעצר בעקבות שליחת צווי הגיוס לאחר שהגיע לנתב"ג ונמצא כי אינו מחזיק בפטור תקף משירות צבאי. מדובר במעצר ראשון מאז שהופצו 3,000 צווי הגיוס לבחורי ישיבות שלא הסדירו את מעמדם. צפי להפגנות באם לא ישוחרר

גזירת הגיוס: בחור ישיבה נעצר בנתב"ג על ידי המשטרה הצבאית
מחאה על גזירת הגיוס צילום: אבשלום שושני, פלאש 90

לראשונה מאז שליחת 3000 צווי הגיוס נעצר אתמול בערב (חמישי) בחור ישיבה בנמל התעופה בן גוריון, בעת שהיה בדרכו לקברי צדיקים באוקראינה. 

מדובר בבחור אמיתי עמאר, בן ה- 20 תלמיד ישיבת 'תפארת צבי' בירושלים נעצר אמש ונכלא במתקן הכליאה נווה צדק במחנה בית ליד. קודם צאתו נבדקה אפשרות יציאתו מהארץ אך נאמר כי אין מניעה שיצא. 

היום (שישי) אמור להתקיים דיון בבית הדין הצבאי, כאשר הצפי הוא כי באם מעצרו יוארך הרי שצפויות מחאות בכל הריכוזים החרדים מצד כל הפלגים ביהדות החרדית, העסקנים אומרים: "הגענו לשעת מבחן גורלית, עתיד  המערכה כולה תלוי בתגובה למעצר הנוכחי".

ל'בחדרי חרדים' נודע כי התייעצות נערכת החל מהבוקר בבתי גדולי ישראל כיצד לנהוג. 

רבני ישיבת 'תפארת צבי' שבה לומד הבחור שכרו הבוקר את עו"ד מנחם שטאובר, המתמחה בתהליך מעצרם של בחורי ישיבות ומי שמוגדר כמומחה בפרקליטות הצבאית.

בעקבות המעצר, גורם ב'ועד הישיבות' מחדד הבוקר: בכל נושא של יציאה לחו"ל - כל בחורי הישיבות הוזהרו פעמים רבות לבדוק מסודר מול ועד הישיבות, המערכת היחידה שמעודכנת און ליין על מצב כל בחור. לא ניתן להסתמך על בדיקה במשרדי הממשלה שלא מסונכרים מול הצבא. אין ממשק מעודכן בין משרד הפנים לצבא.

יו"ר האופוזיציה ח"כ יאיר לפיד הגיב למעצר: "הכותרת הנכונה היא לא "חרדי נעצר בנתב"ג", אלא "עריק מצה"ל נעצר בנתב"ג". הוא לא נעצר בגלל שהוא חרדי. הוא נעצר כי הוא לא מילא את החובה הבסיסית שלו להתייצב בבקו"ם אחרי שקיבל צו גיוס".

בארגון 'למענך' העוסק בטיפול בבעיות של הבחורים שקיבלו צווי גיוס אומרים: "אמש בשעות הלילה נעצר בן ישיבה, לאחר שמעמדו לא הוסדר בשל היעדר חקיקה המסדירה את מעמד בני הישיבות. מרגע המעצר, איגוד 'למענך' פועל ללא לאות על מנת להעניק לעצור ולבני משפחתו את כל הסיוע הנדרש".

"העצור הינו תלמיד ישיבה שבגלל עברו האישי התייצב לצו ראשון. עורך דין מטעם האיגוד נשלח הבוקר למתקן הכליאה 'נווה צדק', ובשיתוף הצוות המשפטי בוחן את פרטי המקרה לעומק, ובהתאם להחלטות בית הדין הצבאי ייקבעו המשך הצעדים".

גם בארגון 'עזרם ומגינם', שלחו לבחור עו"ד מטעם הארגון והמשפחה מקבלת מענה והכוונה, נציגי הארגון שוחחו כבר עם גדו"י שהנחו אותם כיצד ואיך להתנהל במעצר הנ"ל.

בחור ישיבה גזירת הגיוס צווי גיוס מעצר

 צבע אדום

00:00
00:00
art