מבזקים +
תל אביב 4°c
באר שבע 4°c
חיפה 5°c
ירושלים 4°c
בית שמש 4°c
בני ברק 4°c
אשדוד 4°c
כ"ז שבט התשפ"ה | 25.02.2025
תל אביב 4°c
באר שבע 4°c
חיפה 5°c
ירושלים 4°c
בית שמש 4°c
בני ברק 4°c
אשדוד 4°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

ב'דגל התורה' משיבים לדרעי: "הממשלה יציבה - אין אלטרנטיבה אחרת"

סגן השר אורי מקלב מ'דגל התורה' התייחס היום לאיומים של יו"ר ש"ס דרעי ויו"ר הציונות הדתית סמוטריץ' להפיל את הממשלה על רקע חוק הגיוס, וטען: "הממשלה יציבה - בידינו הדבר". מקלב הוסיף: "כשהיינו מאוחדים – ניצחנו. בידינו הדבר"

00:00
00:00
האזינו לכתבה
colbass.com
ב'דגל התורה' משיבים לדרעי: "הממשלה יציבה - אין אלטרנטיבה אחרת"
דרעי//מקלב צילום: פלאש90

למרות האינטרסים המשותפים, נראה כי קיימים חילוקי דעות בקרב הנציגות החרדית בכנסת ובממשלה לגבי עתידה של הקואליציה. סגן השר אורי מקלב מ'דגל התורה' התייחס היום (רביעי) לאיומים של דרעי וסמוטריץ' להפיל את הממשלה על רקע חוק הגיוס וטען: "הממשלה יציבה - בידינו הדבר".

בנאומו בכנס השנתי לתחבורה ציבורית אמר מקלב: "אנחנו שומעים אינספור פרשנויות פוליטיות. אני אומר לכם – קחו אותן בערבון מוגבל".

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 1:41
Stream Type LIVE
Remaining Time 1:41
 
1x
 

לדבריו, "הממשלה שלנו יציבה, והיא עברה אתגרים לא פשוטים. יש מי שרוצים שהיא תיפול, אבל זה לא יקרה – לא הפרשנים, לא היועצת המשפטית, לא יאיר לפיד ולא יאיר גולן יפילו את הממשלה. אם נרצה בכך – היא תמשיך. אין אלטרנטיבה אחרת". 

על דברי שר האוצר סמוטריץ הבוקר במליאת הכנסת אמר מקלב: "הסוד לקיומנו, גם בזמנים קשים, היה ותמיד יהיה אחדות עם ישראל. כשהיינו מאוחדים – ניצחנו. בידינו הדבר".

באדיבות המצלם
סגן השר אורי מקלב | באדיבות המצלם

כזכור, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' התייחס הבוקר (רביעי) במליאת הכנסת למשבר חוק הגיוס שעלול להביא לבחירות עוד בכנס החורף הנוכחי ואמר: "אם לא נגיע להסכמות - נכון יהיה להעביר את תקציב 2025 ואז לפזר את הכנסת".

סמוטריץ' אמר: "אני מאוד מקווה שנצליח להביא חוק גיוס טוב, שישנה את המציאות לחלוטין ושיגייס את החרדים לצבא כי צריך אותם והם יודעים שמה שהיה הוא לא שיהיה ולכן זה מורכב וקשה ואני מקווה שנצליח להביא חוק גיוס טוב וגם תקציב".

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 1:07
Stream Type LIVE
Remaining Time 1:07
 
1x

הוא הוסיף: "היה ולא נצליח להתכנס לחוק גיוס, זה דבר שיכול להיות כי אנחנו לא מוכנים לוותר ואנחנו דורשים מהחרדים להשתתף במצווה הגדולה ובחובה הלאומית לשאת במשא הביטחון וזה מורכב. אבל אם חלילה לא נגיע להסכמות, אני אומר לאחיי החרדים -  אפשר להעביר תקציב ולפזר את הכנסת".

שר האוצר הדגיש, "אי אפשר להשאיר מדינה במלחמה בלי תקציב, אין מצב כזה בעולם. ואני אומר לכם באחריות שלא יהיה מצב כזה".

דבריו של שר האוצר מגיעים אחרי אולטימטום של דרעי שהבהיר אמש כי אם לא יחוקק חוק להסדרת מעמד בני הישיבות בתוך חודשיים - נלך לבחירות.

בריאיון ליעקב גרודקה ב"'קול ברמה", אמר יו"ר ש"ס כי "הימין מעולם לא הצטיין מבחינה פוליטית, תמיד הימין הפיל את הימין". 

לדבריו, "ראשי הקואליציה ורה"מ נחושים להסדיר את מעמדם של לומדי התורה, יש להם חודשיים לסדר את זה, זה המבחן, אם לא יוסדר - נלך לבחירות".

אורי מקלב דגל התורה אריה דרעי בצלאל סמוטריץ' ש"ס חוק הגיוס

 צבע אדום

00:00
00:00
art