מבזקים +
תל אביב 8°c
באר שבע 8°c
חיפה 10°c
ירושלים 8°c
בית שמש 8°c
בני ברק 8°c
אשדוד 8°c
כ"ו שבט התשפ"ה | 24.02.2025
תל אביב 8°c
באר שבע 8°c
חיפה 10°c
ירושלים 8°c
בית שמש 8°c
בני ברק 8°c
אשדוד 8°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מסאב יוסף בראיון נוקב: לשחרר החטופים במחיר כבד, זו לא טעות. זה אנושיות"

מסאב יוסף, בנו של בכיר חמאס וסוכן שב"כ לשעבר, מנתח בראיון נוקב לצבי יחזקאלי ב i24NEWS את המצב המורכב בישראל ובעזה. "לשחרר את החטופים ולשלם מחיר כבד כדי להחזיר אותם, זה לא טעות. זה מראה על אנושיות"

מסאב יוסף בראיון נוקב: לשחרר החטופים במחיר כבד, זו לא טעות. זה אנושיות"
מסעב בראיון לצבי יחזקאלי צילום: צילום מסך i24NEWS

מסאב יוסף, בנו של בכיר חמאס וסוכן שב"כ לשעבר, מנתח בראיון נוקב לצבי יחזקאלי ב i24NEWS את המצב המורכב בישראל ובעזה. הוא מתייחס לאירועי 7 באוקטובר ולמלחמה שלאחר מכן, ומדגיש את חוסר האנושיות של חמאס והשימוש בילדים כמגן אנושי.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x

"זה לא מצב רגיל", פתח מסאב יוסף את דבריו בצער. "מה שקרה ב-7 באוקטובר ולאחריו, השימוש בילדים כמגן אנושי, הקרבת אלפי אנשים למען 'פלסטין'... זה חסר תקדים. האנושות מעולם לא הייתה במצב כזה. אין מדינה או אומה שמוכנה לתרחיש בו הורים מוכנים להקריב את ילדיהם עבור רווח פוליטי וכספי, כדי לבצע הצהרה פוליטית או כדי לקבל אהדה מהעולם".

מסאב הוסיף בכאב: "תן לי דוגמה אחת מההיסטוריה שבה חברה בחרה לעשות משהו אידיוטי שכזה. וזה מה שישראל מתמודדת איתו כרגע. זה מורכב מאוד. זה מצב שמפסידים בכל מקרה, לא כי ישראל חלשה, אלא כי זה מקרה אבוד. כי חמאס לא הותיר לישראל ברירה אלא להגיב".

"בינתיים, הנהגת חמאס החליטה להטביע את הסירה כשכולם על הסיפון, בצעד אובדני", המשיך מסאב. "אז במקרה הזה זה היה אבוד מראש ב-7 באוקטובר. אי אפשר לנצח אחרי דבר כזה".

לדבריו, "לשחרר את החטופים ולשלם מחיר כבד כדי להחזיר אותם, זה לא טעות. זה מראה אנושיות וכמה חשובים החטופים שנותרו מאחור לחברה הישראלית. בו זמנית, זה מראה כמה פזיזים ההורים והמנהיגים בצד השני שהקריבו ילדים".

"הסיפור הוא לא מי מנצח ומי מפסיד במלחמה הזאת", הבהיר מוסאב. "חמאס החליט לפני הרבה זמן להטביע את הספינה כשכולם על הסיפון. אז עכשיו אם השאלה היא האסטרטגיה הנכונה... אין דבר כזה. אנחנו חייבים להתמודד עם המצב הבלתי אפשרי הזה, יום ביומו, רגע ברגעו, ועלינו להיות ספונטניים ולהגיב בהתאם".

"אם היום יש לנו אפשרות להחזיר חלק מהחטופים, ואם משמעות הדבר היא שנפסיק את התקיפות, אני בעד", הצהיר מוסאב, "כל עוד אנחנו מחזירים אנשים בחיים. אבל זה לא יימשך לנצח. מספר החטופים מוגבל וחמאס לא יכול לשחק במשחק הזה לנצח. מתישהו הם יהיו חייבים לשלם על הפשעים שביצעו ועדיין מבצעים".

כשנשאל על שחרור המחבלים, הגיב מסאב: "אלו שרצחו אי אפשר למחוק את פשעיהם. חמאס רצח אלפי אזרחים חפים מפשע במשך 36 שנים של טרור".

"היום אנחנו חושבים על משפחות החטופים", אמר מסאב, "אבל האם חשבנו על משפחות קורבנות הטרור של חמאס שרואות כעת את שחרור הפושעים שהרגו את ילדיהן, ויוצאים בלי לשלם על מה שעשו?".

לסיום, אמר מסאב: "לא מדובר על כמה חטופים אנחנו מחזירים וכמה מחבלים אנחנו משחררים, אלא על מה זה משקף לגבי החברה. חברה אחת עושה כל שביכולתה כדי להציל נפש אחת, והחברה השנייה מקריבה את כל כולה כדי להציל רעיון, אידיאולוגיה. עם זה אנחנו מתמודדים, ואם זה ברור לציבור, אז זה בפני עצמו ניצחון עבור האנושות. הצדק ייעשה".

צבי יחזקאלי ראיון מסעב חסן יוסף

 צבע אדום

00:00
00:00
art