מבזקים +
תל אביב 15°c
באר שבע 12°c
חיפה 17°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 27°c
אשדוד 15°c
ו' שבט התשפ"ה | 04.02.2025
תל אביב 15°c
באר שבע 12°c
חיפה 17°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 27°c
אשדוד 15°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

ישראל תפתח שגרירות במדינה האפריקאית

מבחינת ישראל ההחלטה על פתיחת השגרירות היא צעד חשוב ביחסים הבילטרליים עם זמביה וגם חלק ממהלך רחב להידוק היחסים עם מדינות באפריקה. שר החוץ סער הזמין את מקבילו מזמביה לבקר בישראל בקרוב

ישראל תפתח שגרירות במדינה האפריקאית
ראש הממשלה בנימין נתניהו עם נשיא זמביה צילום: חיים צח / לע״מ

שר החוץ גדעון סער הודיע היום (שלישי) לשר החוץ ושיתוף הפעולה הבינלאומי של זמביה, מר מולמבו היימבה, על החלטתו לפתוח שגרירות ישראלית בזמביה.

זמביה היא ידידה של ישראל ופתיחת השגרירות תשדרג את היחסים בין המדינות. שר החוץ סער הזמין את מקבילו מזמביה לבקר בישראל בקרוב.

ההחלטה על פתיחת השגרירות היא צעד חשוב ביחסים הבילטרליים עם זמביה וגם חלק ממהלך רחב להידוק היחסים עם מדינות באפריקה - אחד מהיעדים האסטרטגיים שקבע שר החוץ לשנת 2025.

רבים תוהים למה דווקא בזמביה פותחים שגרירות חדשה, התשובה היא כי כרגע שיש לישראל במרחב הדרומי של יבשת אפריקה רק שתי נציגויות - דרום אפריקה ואנגולה. בישראל מעוניינים לחזק את הנוכחות והנראות הדיפלומטית בקרב מדינות דרום היבשת ולכן נבחר האזור הזה, כך ציין עיתונאי ישראל היום, אריאל כהנא. 

זמביה עצמה היא מדינה ידידה שהוכיחה לאורך השנים לא אחת כי היא עומדת בלחצים ומשמרת עמדות עצמאיות ידידותיות ביחס לישראל. בשנתיים האחרונות הדבר התבטא גם בהגשת עמדה בעד ישראל לבית הדין הבינ״ל (בעניין ׳חוקיות הכיבוש׳) בכתב ובעל פה.

בשנות ה-60 הייתה לישראל שגרירות שם. היא נסגרה לאחר מלחמת יום הכיפורים, בעקבות לחץ ואיומים של מדינות ערב שטענו כי "ישראל פלשה לאפריקה".

אפריקה זמביה גדעון סער

 צבע אדום

00:00
00:00
art