מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 14°c
חיפה 14°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
י"ג שבט התשפ"ה | 11.02.2025
תל אביב 14°c
באר שבע 14°c
חיפה 14°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לאסאדו ברוטב יין לצד ירקות שרופים

מחפשים מנה עיקרית יוקרתית ומושלמת? קבלו מתכון לאסאדו ברוטב יין לצד ירקות שרופים | התענוג העסיסי הזה, עשיר בטעמים ומענג גם בחלקו השומני, משתלב נהדר עם היין והירקות הצלויים שלצידו

מתכון לאסאדו ברוטב יין לצד ירקות שרופים
אסאדו ברוטב יין צילום: חיים בורנשטיין

מתכון לאסאדו שיכור ברוטב יין לצד ירקות שרופים / שף חיים בורנשטיין

המצרכים לאסאדו שיכור ברוטב יין לצד ירקות שרופים:

  • 1.5 ק"ג אסאדו על העצם
  • 1 בצל סגול
  • 1 פלפל אדום
  • 1 עגבניה
  • 1 כפית סילאן
  • 2 ענפי טימין
  • 1 מקל קינמון
  • 1 בצל לבן
  • 2 כפיות מלח
  • 3 כוסות יין אדום
  • 7 שיני שום
  • 1 פלפל חריף
  • 2 כפיות פלפל שחור גרוס

אופן הכנה לאסאדו שיכור ברוטב יין לצד ירקות שרופים:

  1. מחממים מחבת רחבה ומניחים עליה את הנתח של הבשר עם הטימין, מלח, פלפל שחור ו2 שיני שום לצלייה של כ 2 דקות מכל צד ומוציאים לתבנית אפיה.
  2. במחבת הזאת מכניסים את היין, הקינמון, הבצל הסגול חתוך לחצי והסילאן. מרתיחים ונותנים ליין להצטמצם עד שמגיע לכחצי מהכמות.
  3. מוסיפים את הטימין והתבלינים ושופכים את הרוטב על הנתח של הבשר
  4. מכסים טוב את התבנית בנייר אפיה ונייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 150 מעלות ואופים במשך 4 שעות
  5. בינתיים שורפים את הירקות על מחבת עד שהירקות מתרככים
  6. אפשרי לחתוך לקוביות או להשאיר שלם ולהגיש.

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון בשרי מתכון למנה עיקרית מתכון לאסאדו

 צבע אדום

00:00
00:00
art