תגובות נוספות של העיתונאים במשדר של ׳ערוץ 12׳ על דברי הנשיא טראמפ - ברק סרי: ״טראמפ אמר דברים מצויינים לאוזניים ישראליות. משפחות החטופים עקבו אחר כל דבריו. השאלה הגדולה היא יישום כל התוכנית הענקית הזו, כשכל מדינות ערב כבר מודיעות שיתנגדו לתוכנית״. דפנה ליאל: ״אמירות מאוד דרמטיות של טראמפ הלילה. אמירות מאוד משמעותיות וגם היסטוריות״.
עסקת החטופים: מצרים תיקח חלק במנגנון הבידוק בציר נצרים
חברה אמריקנית מצרית אמורה לתפעל הליך בידוק למי שיחצה את ציר נצרים ברצועת עזה. במסגרת ההסכם יבנה צה"ל מרחב חיץ שאליו לא יורשו פלסטינים להתקרב
ראש המוסד דדי ברנע וראש שב"כ רונן בר ביקרו אמש במצרים, ונפגשו עם ראש המודיעין המצרי. הצדדים דנו בשורה של סוגיות ובהן ציר פילדלפי, גירוש המחבלים הכבדים שיתחילו להשתחרר החל מהשבת הקרובה ואופן נסיגת צה"ל מציר נצרים, כך פורסם בכאן 11.
במסגרת ההסכם, מצרים תיטול חלק באופן הקמת מנגנון הבידוק הביטחוני שיערך למי שיחצה את ציר נצרים. חברה אמריקנית-מצרית היא זו שאמורה לתפעל את הבידוק שיתקיים לכלי רכב שיבקשו לעבור בציר. כפי שנקבע בהסכם, כוחות צה"ל ייסגו מציר נצרים, ובידוק יבוצע רק למי שינוע באמצעות כלי רכב מדרום לצפון הרצועה.
גילי כהן דיווחה בכאן 11 כי במסגרת ההסכם יבנה צה"ל מרחב חיץ שאליו לא יורשו פלסטינים להתקרב. לשם כך, בחודשים האחרונים השמיד צה"ל שטח ברוחב כקילומטר לאורך 60 הקילומטרים של הגבול סביב הרצועה.
בחודשים האחרונים בנה צה"ל שורה של מוצבים, תשתיות ואנטנות סלולריות בפרוזדור נצרים. על פי הערכות במערכת הביטחון, לצבא ייקח כשבוע לפנות את הפרוזדור.
"חשיבה מחוץ לקופסה": הנימוקים של כ"ץ לבחירה בזמיר לרמטכ"ל
שלו שינברג
04.02.25
הרמטכ"ל בזירת הפיגוע: "נרחיב את הפעילות לאזורים נוספים"
צביקה סגל
04.02.25
המחבל חדר למתחם הצבאי, חמוש באפוד | פרטים חדשים על הפיגוע בשומרון
צביקה סגל
04.02.25
נס: מחבל מתאבד שתכנן פיגוע במרכז - נלכד עם חגורת נפץ
שלו שינברג
04.02.25
כתב אישום: הגיע לצומת, זיהה אוטובוס - ורצח את הילד החרדי
צביקה סגל
03.02.25