אמיר אטינגר: מינוי שרביט הוא הפתעה במערכת הפוליטית. השאלה הגדולה האם רונן בר ישים את המפתחות והעתירה תתייתר או שבג״צ יכריע.
הקבינט התכנס ואישר את העסקה; בהמשך - ישיבת ממשלה
התקדמות גדולה נרשמה בשעות האחרונות במגעים בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לשר האוצר בצלאל סמוטריץ'. במפלגות החרדיות ובציונות הדתית אומרים שאין התנגדות לכינוס ממשלה בשבת במידה ויש צורך בכך

בתום דיון הקבינט המדיני-ביטחוני בלשכת ראש הממשלה בירושלים אישרו השרים את מתווה העסקה וכעת אישורה יעבור לישיבת הממשלה.
קודם לכן התקיימה הערכת מצב ביטחונית מבצעית בנוגע ליישום ההסכם, בראשות ראש הממשלה בנימין נתניהו, יחד עם צוות המשא-ומתן ששב מדוחא.
קודם לכן עדכנה לשכת ראש הממשלה כי בכפוף לאישור הקבינט והממשלה, וכניסת ההסכם לפועל - שחרור החטופים יוכל להתממש על-פי המתווה המתוכנן, בו צפויים להשתחרר החטופים כבר ביום ראשון.
הדרמה הפוליטית
התקדמות גדולה נרשמה השעות האחרונות במגעים בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לשר האוצר בצלאל סמוטריץ', זאת במסגרת הניסיונות למנוע ממנו לפרוש מהממשלה בעקבות ההסכם.
הכיוון המסתמן כרגע הוא כי סמוטריץ' יקבל החלטת הממשלה שתסנדל פומבית את השלב השני של העסקה. ניסוח שאין דרך לקיים שדורש בגדול מחמאס להתפרק מנשקו ביוזמתו בשלב השני
להצהרות פומביות שרצה סמוטריץ' על סיפוח שטח מהרצועה נתניהו התנגד וממשיך להתנגד. בשעה זו מגבשים ניסוח ביניים לאחיזה בקרקע לאורך זמן.
בתוך כך, במפלגות החרדיות ובציונות הדתית אומרים שאין התנגדות לכינוס ממשלה בשבת במידה ויש צורך בכך. לדבריהם, הנושא לא הוצג כלל כאפשרות מצד מזכירות הממשלה.
ראש האופוזיציה יאיר לפיד כתב: "את עסקת החטופים אפשר היה לחתום במאי. אילו עשו את זה, הרש ועדן, אורי ואלכס, אלמוג וכרמל, היו עכשיו בבית, חיים. מאז מאי 122 חיילים נהרגו בעזה. כל יום מתים ונרצחים, אבל הממשלה דוחה את ישיבתה בעוד יום ״בגלל השבת״.
אם הם היו באמת יהודים, הם היו יודעים שמקור הביטוי ״פיקוח נפש דוחה שבת״ הוא מכך שהמשנה מתירה לפרק ערימת אבנים בשבת כדי להציל אדם שקבור תחתיה. כן, בדיוק זה (תוספתא, שבת ט״ז, י״ד). ממשלה פושעת. ערלת לב".
יאיר גולן תובע את ח"כ ואטורי לאחר שכינה אותו בוגד
יצחק וייס
27.03.25
גנץ נועד עם לוין; האופוזיציה תחרים את ההצבעה על הרכב הוועדה
אביחי חבר
26.03.25
עופר וינטר בביקורת על הממשלה: "לא מגייסים חרדים בכח"
אוריאל פיליפ
30.03.25
סערה: השר אליהו והח"כים ואטורי וסוכות ייחקרו, בן גביר תוקף
אלי קליין
26.03.25
אמיר אוחנה צפוי להתמנות לנציג הממשלה בוועדה לפיטורי גלי בהרב מיארה
יצחק וייס
30.03.25
סקר דרמטי: יש עתיד של לפיד על סף אחוז החסימה
אביחי חבר
27.03.25