ספיר ליפקין: אחרי ניסיון החיסול של ראאד סעד - ערוץ שמזוהה עם הזרוע הצבאית של חמאס: מעריכים כי השעות הקרובות עלולות לכלול הסלמה מצד ישראל. קוראים לכל הפעילים לגלות עירנות וזהירות, במיוחד בתנועה, בתקשורת ובשהייה בלילה
מחבל נוח'בה שלקח חלק בטבח ב'נובה' ועשרות מטרות: צה"ל ביצע גל תקיפות ברצועה
צה"ל ושב"כ תקפו במהלך הלילה מהאוויר עשרות מטרות טרור ברחבי רצועת עזה, בהם מחבל נוח'בה שפשט לארץ בטבח הרצחני ב-7 באוקטובר ומחבלים מארגוני הטרור חמאס והג'יהאד האסלאמי
בפעילות משותפת של צה"ל ושב"כ, כלי טיס של חיל האוויר תקף וחיסל בהכוונת אוגדת עזה, אמ"ן ושב"כ את המחבל מחמד השאם זהדי אבו אלרוס, מחבל נוח'בה מארגון הטרור חמאס, שפשט לשטח הארץ ולקח חלק בטבח הרצחני במסיבת הנובה ב-7 באוקטובר.
בפעילות משותפת נוספת של צה״ל ושב״כ, חיל האוויר תקף במהלך היממה האחרונה כ-50 מטרות טרור ברחבי רצועת עזה.
בין המטרות שהותקפו: מחבלים של ארגון הטרור חמאס והגא״פ, מבנים צבאיים, מחסני אמצעי לחימה, עמדות משגרים, אתרים לייצור אמצעי לחימה ועמדות תצפית.
טרם התקיפות ננקטו צעדים רבים כדי לצמצם את הסיכוי לפגיעה באזרחים, לרבות שימוש בחימוש מדויק, תצפית מהאוויר ומידע מודיעיני נוסף.
"ארגון הטרור חמאס מפר באופן שיטתי את הדין הבין לאומי, תוך ניצול אכזרי של מוסדות אזרחיים והאוכלוסייה כמגן אנושי לפעולות טרור. צה״ל ימשיך לפעול בעוצמה ובנחישות כנגד ארגוני הטרור", מסר דובר צה"ל.
