מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 15°c
חיפה 15°c
ירושלים 12°c
בית שמש 13°c
בני ברק 27°c
אשדוד 18°c
כ"ח כסלו התשפ"ה | 29.12.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 15°c
חיפה 15°c
ירושלים 12°c
בית שמש 13°c
בני ברק 27°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מיוחד לשבת חנוכה: עוף ברוטב ריבת משמש וערמונים

עוף ברוטב משמש וערמונים מקורמל, מכניס לכם את טעמי הריבה למאכלים של שבת בעדינות - לשבת חנוכה חגיגית ומפנקת במיוחד!

מיוחד לשבת חנוכה: עוף ברוטב ריבת משמש וערמונים
עוף ברוטב ריבת משמש צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 2 בצלים
  • 8-7 חלקי יריכיים / שוקיים
  • כוס ערמונים מוכנים לאכילה
  • שמן
  • 1/2 כוס ריבת משמש
  • 2 כפות סילאן / סוכר
  • תבלינים: כף כמון, כף תבלין עוף/שווארמה, מלח, פלפל, אבקת מרק עוף, כפית פפריקה.
  • לקישוט: שבבי שקדים או שומשום

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הבצל לרצועות דקות ומטגנים להזהבה, מניחים את חלקי העוף ונותנים להם טיגון קל, מוציאים אותם בזהירות לתבנית.
  2. בסיר מוסיפים את הריבה ומממשיכים לטגן יחד, מוסיפים כוס מים, סילאן ותבלינים ומרתיחים יחד.
  3. מוסיפים פנימה את הערמונים ומערבבים קלות. אפשר להוסיף עוד כוס מים לפי הצורך.
  4. שופכים את הרוטב על חלקי העוף שבתבנית ומכניסים לאפיה של כחצי שעה בחום של 220 מעלות.

שבת שלום!

 צבע אדום

art