שר הרווחה יעקב מרגי על האירוע החמור בחיפה: ״השיח האלים בחברה הישראלית חייב להיעצר. התרת דם של כל מי שחושב אחרת או הכפשות חסרות רחמים על כל הבעת דעה, מביאה אנשים מן השורה לנקוט בצעדים אלימים ואנטישמיים. בחו״ל היינו מגדירים זאת כמעשה איבה אנטישמי. קורא למשטרת ישראל ולפרקליטות להגביר את האכיפה והענישה כנגד פורעים אלו״.
פרשת מקץ, תשפ"ה, יקב כרמל, 4 וואטס
מדור שבועי מרתק באדיבות מומחה היינות שרגא גבהרד | והשבוע: יקב כרמל, 4 וואטס

פרשת מקץ, תשפ"ה, יקב כרמל, 4 וואטס
לשם שינוי אציג הפעם נושא שאיני מבין בו.
הנה לשון הגמרא: אבא שאול אומר: קובר מתים הייתי, והייתי מסתכל בעצמות של מתים. השותה יין חי - עצמותיו שרופים (בלי מֵחַ עצם). (יין) מזוג - עצמותיו סכויין. (נורמלי) (השותה יין) כראוי - עצמותיו משוחים (כאילו מרחו עליהם שמן, כלומר עצמות בריאות ויפות) (נדה כד/ב).
אני מזכיר את זה כאן, כי באופן דומה מופיע הנושא הזה גם בפתיחה של מדרש רבה על הפרשה שלנו: רבי שמעון בר אבא היה (מלקט עצמות של נפטרים) בשעה שהיה רואה עצמות שחורות, היה אומר: אלו של שותי מים (פושרים.) (עצמות) אדומות אומר: אלו של שותי יין. (עצמות) לבנות (היה אומר:) אלו של שותי מים חמים (בר"ר פט/ב). ישנן כמה מחלות בעצמות, כנראה שהשחור זה מה שנאמר בתלמוד 'שרוף', יתכן שהכוונה לסרטן העצמות (אנצ' הלכתית רפואית).
לפי סדר הכתיבה במדרש כאן, משמע שהמים החמים הם בדרגת בריאות מעל היין. אבל זה הרי מופיע ברשימת דוגמאות של תועלת שאנשים חרוצים מפיקים ממאמץ שהם דואגים לעצמם ולבריאותם. השותה מים פושרים, כפי שהם זורמים נהר, או נשאבים מהבאר, הוא העצלן. לחמם את המים זו כבר חריצות, ולייצר יין זו חריצות מופלגת.
ישנם מחקרים שמצביעים על זה שכוס יין ביום מחזק את העצמות. עצמות זה לא רק סידן, יש בתוכן 'בית חרושת' לכדוריות אדומות, ובית חרושת זקוק להרבה חומרי גלם. קשה לדעת את דעתם של טבעונים, צמחונים ואלטרנטיביים אחרים. הדעה הרווחת בעולם הרפואה העממית הינה לטובת היין, ובפרט ליין אדום. אם כי האלכוהול והסוכר עלולים לגרום לבעיות, אך מי שאינו מפריז בשתיה, והוא אינו סוכרתי, חצי כוס יין אדום יבש יכולה להיטיב לו. לא מומלץ לעשות זאת באופן קבוע, כי אז קשה יהיה להירדם בלי זה, ובכלל אף פעם לא כדאי להיות מכור באופן שקשה אחר כך להיגמל.
המתעסקים בדיאטה יציעו מינון מומלץ. אני מזכיר את זה כאן באתר שלי, לא בגלל שעברתי לפינת בריאות, אני נותר יציב בפינת היין שלי, אבל זה גם מדרש על פרשת השבוע, וגם מתחיל עכשיו מזג אויר סגרירי, לא נעים לצאת מהבית.
להתפנק עם חצי כוס יין, ואחר כך שינה עמוקה ומבריאה, תקים אותנו בקלות שעה ואף שעתיים לפני תפילת שחרית, ואז נוכל לגלות כמה נעימות שעתיים של לימוד תורה על הבוקר. טלפונים עדיין לא מציקים, השקט הסביבתי משרה שלווה, השינה העמוקה העניקה רוגע. וזו דרך נהדרת להתחיל את היום ברגל ימין.
ברוח המאמר הבה נקבל יין, שבהחלט יכול להתאים ליום של חול, גם בגלל העדינות שלו וגם בגלל המחיר העממי:
ליין קוראים 4 וואטס – הכוונה ל4 חביות עץ אלון גדולות בגודל של 5000 ליטר. היין התבגר בחביות אלו 8 חודשים.
בלנד של כמה זנים ים תיכוניים: מרסלאן, סירה, קלאדוק, קריניאן, ארגמן וטמפריניו.
הטכניקה הייחודית בה השתמשו הייננים בהכנת היין, זאת במטרה להפיק יין רענן, פירותי, עשיר ועסיסי, בדומה ליינות הים תיכוניים של דרום צרפת.
ההתבגרות בחביות הגדולות הוסיפה ליין מורכבות ושמרה על אופיו הפירותי.
13.5% אלכוהול. כשרות: רבנות מקומית, הרב רובין .O.U המחיר 65 ₪ (לעיתים במבצעים, ניתן להשיג אותו במחיר זול יותר)
לחיים, שבת שלום וחנוכה שמח
שרגא גבהרד – יועץ בתחום הכשרותי והמקצועי ביין, סדנאות יין וסיורי יקבים: 052-6176201.
http://kosher-wine.co.il
פרשת יתרו תשפ"ה, סוטרן פורט, יקב רמת נגב
שרגא גבהרד
14.02.25
פרשת משפטים תשפ"ה, לה ברון רזרב, בורדו צרפת
שרגא גבהרד
21.02.25
פרשת תרומה תשפ"ה, טרהוינו
שרגא גבהרד
28.02.25
פרשת וירא תשפ"ה, קסיופאה, יקב ננה
שרגא גבהרד
15.11.24
פרשת וארא תשפ"ה, תווית לבנה, יקב פלם
שרגא גבהרד
23.01.25
פרשת בא תשפ"ה, קריניאן גפנים בוגרות, יקבי כרמל
שרגא גבהרד
30.01.25