בן יניב: אחת משתי הקופסאות השחורות שנשלפו מהמטוס הדרום קוריאני, ספגה נזק חלקי, כך מדווחת סוכנות הידיעות Yonhap. הנזק כנראה יעכב את ניתוח הסיבות לאסון.
מתכון לעוף קלאסי בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה
מתכון קלאסי לעוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה, ברוטב עשיר ומתובל. ערבוב מושלם של מרקמים וטעמים שיתאים לכל ארוחה
מתכון לעוף קלאסי בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה / נועם זיגדון
המצרכים לעוף קלאסי בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה:
- 5 כרעיים
- 4-5 תפוחי אדמה חצוי ופרוס לפרוסות
- 1-2 בטטה חצויה ופרוסה
- 1 בצל פרוס לפרוסות
- 5-6 שיני שום
- 1 כף מלח
- ¼ שמן
- ¼ כוס מים
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף גריל
- 1 כפית כורכום
- ½ פלפל שחור
- ½ כפית כמון
- 1 כף פיטרוזליה יבשה
- 1 כפית אבקת מרק
- 1 כפית אבקת מרק בצל
- 1 כפית אבקת שום
- שומשום לקישוט
אופן ההכנה לעוף קלאסי בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה:
- בקערה מערבבים את המים והשמן עם התבלינים
- מכניסים פנימה את העוף ומורחים אותו מכל הכיוונים
- מסדרים בתחתית תבנית אפייה את התפוחי האדמה, הבטטה, הבצל והשום ומעל מניחים את העופות
- יוצקים מעל את כל הרוטב שנשאר ומפזרים שומשום
- מכסים את התבנית בנייר כסף
- ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200° ואופים במשך כשעה ורבע
- מורידים את נייר הכסף ומרטיבים מעט את העוף ברוטב
- מכניסים שוב לתנור ל 20 דקות נוספות לקבלת גוון שחום
- לפני ההגשה ניתן לפזר עוד מעט שומשום
- מגישים עם אורז או לבד
בהצלחה רבה ובתאבון