׳ערוץ 12׳: נגמרה עדות נתניהו להיום.
מתכון לסופגניות קלאסיות אווריריות ומוצלחות
מחפשים מתכון מוצלח לסופגניות עננים אווריריות ומוצלחות שיעשו לכם את חנוכה? המתכון הזה בשבילכם, סופגניות קלאסיות אווריריות ברמות ממולאות בריבת תות ומצופות במלא אבקת סוכר

מתכון לסופגניות קלאסיות אווריריות ומוצלחות / שרה שבבו
המצרכים לסופגניות קלאסיות אווריריות ומוצלחות:
לבצק:
- 500 גרם קמח
- 1 כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
- 100 גרם סוכר (½ כוס)
- 1 סוכר וניל
- 250 מ"ל חלב
- 1 ביצה + חלמון
- 40 גרם חמאה
- ¼ כפית מלח
למילוי:
- ריבת תות / ריבת חלב
אופן ההכנה לסופגניות קלאסיות אווריריות ומוצלחות:
- בקערה מכניסים את כל מרכיבי הבצק ומתחילים ללוש במשך 10 דקות (הבצק מעט דביק וזה בסדר)
- מתפיחים שעה וחצי ועד להכפלת הנפח ומחלקים את הבצק לכדורים במשקל 70 גרם
- מכדררים מהבצק כדורים בגודל בינוני ומניחים כל כדור על ריבוע נייר אפיה
- משמנים מעט שלא יווצר קרום, מכסים ונותנים התפחה נוספת במשך כשעה.
- בסיר רחב ממלאים שמן עמוק ומחממים לטמפרטורה של 160- 170 מעלות.
- מעבירים את הסופגניות לטיגון עם נייר האפיה וכשהוא מתנתק שולפים אותו החוצה.
- מטגנים את הסופגניות מכל צד עד להזהבה
- מעבירים למגש, ממלאים בריבה או בכל ממרח שאוהבים מפדרים באבקת סוכר ונהנים
הערות חשובות:
- אל תוותרו על ההתפחה השניה כדי שהסופגניות יצאו אווריריות, יצופו בטיגון ויקבלו את הפס הלבן המדובר.
- השמן צריך להיות בטמפרטורה של 160- 170 מעלות, אם הטמפרטורה של השמן תהיה גבוהה מידי הסופגניה תישאר בצק בפנים
- חשוב לשים את הסופגניות בטיגון עם נייר האפיה
בהצלחה רבה ובתאבון
מתכון לקיורטוש ממכרר במילוי בטעם אלפחורס ומילוי שוקולד ואגוזי לוז
שרה שבבו
11.03.25
מתכון לשומשומיות קלות להכנה קריספיות וטעימות
נועם זיגדון
24.03.25
מתכון לפרגיות ברוטב פירות יער מתקתק
חיים בורנשטיין
07.04.25
ככה מכינים חרדל כשר לפסח - ללא קטניות
חיים בורנשטיין
06.04.25
מתכון לעוף מרקש בתנור שאתם חייבים לנסות
נועם זיגדון
08.04.25
לא תאמינו: מתכון לממרח בטעם חומוס כשר לפסח - ללא קטניות וטעים בטירוף!
חיים בורנשטיין
06.04.25