מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 17°c
חיפה 16°c
ירושלים 12°c
בית שמש 14°c
בני ברק 25°c
אשדוד 17°c
כ' כסלו התשפ"ה | 21.12.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 17°c
חיפה 16°c
ירושלים 12°c
בית שמש 14°c
בני ברק 25°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לחם-חם מושלם – מאפה מטוגן טבול בסירופ מתוק

דמיינו לעצמכם ביס במאפה מטוגן, פריך מבחוץ ורך מבפנים, ספוג בסירופ מתוק וריחני. זהו החם-חם המושלם! מתכון ביתי פשוט ומתאים במיוחד לחג החנוכה

מתכון לחם-חם מושלם – מאפה מטוגן טבול בסירופ מתוק
חם-חם מושלם – מאפה מטוגן טבול בסירופ מתוק צילום: נועם זיגדון

מתכון לחם-חם מושלם – מאפה מטוגן טבול בסירופ מתוק / נועם זיגדון

המצרכים לחם-חם מושלם – מאפה מטוגן טבול בסירופ מתוק:

לבצק:

  • ½ קילו קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 שקית סוכר וניל
  • קורט מלח
  • ¼ כוס סוכר
  • ¼+1 כוסות מים
  • 1 אבקת אפיה
  • ¼ כוס שמן

לסירופ:

  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כוס מים
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 סוכר וניל
  • 1 תמצית תה

אופן ההכנה לחם-חם מושלם – מאפה מטוגן טבול בסירופ מתוק:

הכנת המאפה:

  1. בקערה מכניסים את כל מרכיבי הבצק ומתחילים ללוש במשך כ-10 דקות מכסים ומתפיחים במשך כ- 45 דק'
  2. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ופותחים בין שני דפי נייר אפיה מקומח למלבן בעובי ½ ס"מ
  3. בעזרת קורצן קורצים צורות או חותכים בסכין לרצועות/קוביות
  4. מניחים על משטח מקומח ומתפיחים שוב במשך 20 דקות
  5. מחממים סיר עם שמן עמוק
  6. ומטגנים עד לקבלת גוון שחום משני הצדדים
  7. מיד לאחר הוצאת המאפה מהשמן טובלים בסירופ

הכנת הסירופ:

  1. מכניסים את כל מצרכי הסירופ לסיר ומביאים לרתיחה
  2. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה במשך 15 דקות
  3. טובלים את המאפים וממתינים לצינון
  4. מגישים ומתענגים על כל ביס

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון לחם חם חם חם מתכון למאפה מטוגן

 צבע אדום

art