מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 17°c
חיפה 16°c
ירושלים 12°c
בית שמש 14°c
בני ברק 25°c
אשדוד 17°c
כ' כסלו התשפ"ה | 21.12.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 17°c
חיפה 16°c
ירושלים 12°c
בית שמש 14°c
בני ברק 25°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

לא עוד תוספת: מתכון של אורז עם שמיר – פרסי מקורי!

מתכון מוצלח במיוחד לאורז ירוק - אורז עם שמיר יבש וטרי שיביא אליכם למטבח ניחוח קסום ונוסטלגי

לא עוד תוספת: מתכון של אורז עם שמיר – פרסי מקורי!
אורז עם שמיר צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 1 ק"ג אורז לבן
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כפות מלח
  • 1 כוס שמיר יבש
  • צרור שמיר טרי קצוץ

אופן ההכנה:

  1. נברור את האורז ובינתיים נרתיח סיר גדול עם מים
  2. כשהמים רותחים נזלף פנימה את השמן והמלח ונכניס את האורז נוודה שהמים בכמות שמכסה את האורז פי 1 חצי מהגובה שלו.
  3. נבשל למשך כעשרים דקות עד לבישול כמעט מלא
  4. נוסיף את השמיר ונערבב ונמשיך לבשל יחד
  5. כשהאורז מבושל – אם נשארו לכם מים – תסננו את האורז לתוך מסננת גדולה בכיור ותחזירו לסיר כשהוא ללא נוזלים
  6. אם נשאר רק ממש מעט מים שלא ניתן לסנן, השאירו את הסיר פתוח והנמיכו את השאר עד להתאדות המים.

 צבע אדום

art