מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 15°c
חיפה 16°c
ירושלים 11°c
בית שמש 14°c
בני ברק 25°c
אשדוד 17°c
כ' כסלו התשפ"ה | 21.12.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 15°c
חיפה 16°c
ירושלים 11°c
בית שמש 14°c
בני ברק 25°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגה עשירה וטעימה בשילוב וניל וריבת חלב / אסתי

רוצים להכין עוגה מושלמת לאירוח הבא? מתכון פשוט ומהיר להכנה, שיגרום לכולם להתפעל. נסו את העוגה הזאת ולא תפסיקו לקצור מחמאות

מתכון לעוגה עשירה וטעימה בשילוב וניל וריבת חלב / אסתי
עוגה בשילוב וניל וריבת חלב צילום: אסתי

מתכון לעוגה עשירה וטעימה בשילוב וניל וריבת חלב / אסתי

המצרכים לעוגה עשירה וטעימה בשילוב וניל וריבת חלב:

  • צנצנת ריבת חלב

לעוגה:

  • 4 ביצים L מופרדות
  • 2 כפות שמן
  • 7 כפות מיץ תפוזים
  • 5 כפות סוכר
  • 4 כפות קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה

לקצפת:

  • 3 שמנת מתוקה
  • 6 כפות פודינג וניל
  • 3 כפות סוכר
  • 1.5 כוסות חלב (כוס חד פעמי קרה)

אופן ההכנה לעוגה עשירה וטעימה בשילוב וניל וריבת חלב:

  1. מקציפים את החלבונים עם הסוכר
  2. לאחמ"כ מוסיפים פנימה את החלמונים, שמן, מיץ תפוזים ולקראת הסוף קמח ואבקת אפיה
  3. מערבבים בעדינות בתנועות עטיפה לתערובת אחידה.
  4. משמנים שתי תבניות בקוטר 24 - רצוי מאוד לרפד את התבניות בעיגולי נייר אפיה.
  5. מחלקים את העיסה שווה בין שתי התבניות המשומנות ומשטחים הייטב
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ- 10 דקות (אפיה פס עליון ותחתון)

לקצפת:

  1. מקציפים היטב היטב את מרכיבי הקצפת עד לקבלת קרם חלק

הרכבת העוגה:

  1. מחלצים את העוגות בזהירות מהתבניות ועוברים עם סכין מסביב לשוליים ומורידים את נייר האפייה .
  2. מחלקים את הקצפת שווה בין שתי קערות
  3. לאחת מוסיפים 2- 3 כפות ריבת חלב ומערבבים לאיחוד
  4. מעבירים לשק זילוף כל קצפת בנפרד
  5. מניחים שכבה של עוגה על גבי מגש מזלפים משני סוגי הקצפת ומעטרים במעט ריבת חלב .
  6. מניחים עוגה נוספת מעל ומזלפים מהקצפות
  7. מקשטים במעט ריבת חלב ומכניסים לקירור
  8. חותכים ומגישים

בהצלחה רבה ובתאבון!

עוגה מתכון לעוגה וניל ריבת חלב

 צבע אדום

art