מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 17°c
חיפה 16°c
ירושלים 12°c
בית שמש 14°c
בני ברק 25°c
אשדוד 17°c
כ' כסלו התשפ"ה | 21.12.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 17°c
חיפה 16°c
ירושלים 12°c
בית שמש 14°c
בני ברק 25°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

חורפית ואמפתית: עוגת תפוח ובננה עם שוקולד צי'פס

עוגה מושלמת לאנשים שאוהבים שילוב של פירות בריאים עם שוקולד מפנק, יפהיפיה להגשה ואפשר לחלק אותה לתבנית מאפינק ולקבל מנות אישיות מושלמות

חורפית ואמפתית: עוגת תפוח ובננה עם שוקולד צי'פס
עוגת תפוח ובננה צילום: שאטרסטוק

המצרכים:

כוס = כוס חד פעמי חם

  • 2 תפוחים גדולים מכל סוג שאתם אוהבים (עדיף לא סמיט)
  • 2 בננות קטנות
  • 4 ביצים
  • כוס שוקולד צ'יפס
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 וחצי כוסות קמח
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 אבקת אפיה
  • 1 סוכר וניל
  • 2/3 כוס מים/מיץ ענבים

אופן ההכנה:

  1. נקציף את הביצים בשלמותן עם הסוכר ונוסיף את השמן. נחתוך פנימה את הבננות ונמשיך לערבב/להקציף.
  2. את התפוחים נקלף ונחתוך לקוביות קטנות, נוסיף לבלילה ונערבב ונוסיף את יתר החומרים ונערבב לעיסה אחידה.
  3. נעביר לתבנית עגולה חד פעמית ונכניס לתנור לאפיה של כ-30 דקות בחום של 180-200 מעלות.
  4. נוציא את העוגה ונבדוק אם היא מוכנה מבפנים על ידי הכנסת סכין למרכזה.
  5. אם העוגה לא התיצבה מספיק, נכסה אותה בנייר כסף ונכניס שוב לתנור לעוד 15-10 דקות (או עד להתייצבות החלק הפנימי).

 צבע אדום

art