גורם מדיני לכלי התקשורת: ״בניגוד לדיווחים השקריים - המחבל מרואן ברגותי לא ישוחרר אם וכאשר תבשיל עסקה לשחרור החטופים״.
הרוסים הסירו את הסיווג על עדויות השמדת גטו קישינב בשואה
ארכיון השירות החשאי הרוסי הסיר את הסיווג על גטו קישינב בזמן השואה. הנתונים מכילים פרטים על הגטו, הוצאות להורג המוניות ועינויים של אזרחים בקישינב. הארכיון חושף הוצאות להורג המוניות של אזרחים והתעללות באזרחים סובייטים בשטח קישינב במהלך המלחמה
מנהלת השירות החשאי הרוסית (FSB) ברפובליקה של קרים הכבושה וסבסטופול, ביטלה את הסיווג של מסמכי ארכיון המצביעים על פשעים שביצעו הנאצים בשטח הרפובליקה הסובייטית של מולדובה במהלך המלחמה. ביניהם חומרים על רצח אסירי גטו קישינב, רובם המכריע יהודים.
החומרים פורסמו לציבור במטרה להנציח את זכרם של קורבנות הרצח. הנאצים ביצעו הוצאות להורג המוניות של יהודים. אחד מאתרי ההוצאה להורג הגדולים ביותר של אסירי גטו קישינב נמצא על הכביש המהיר סמוך לעיר אורחיי, שם התגלו שרידים של 1.5 אלף נרצחים. בשטח בית קברות יהודי התגלה גם אתר הוצאה המונית להורג בו נרצחו 837 איש.
"החומרים שפורסמו משלימים את תמונת הזוועות שביצעו הנאצים בשטח מולדבה, ומשמרים את זיכרון הייסורים והקורבנות שגרמניה הנאצית רצחה מול כל העולם", צוין בהודעת הארכיון. "פרסום רצח העם ושמירה על הזיכרון ההיסטורי תימשך", נמסר מהמחלקה.
גטו קישינב הוקם ב-24 ביולי 1941. הוא הכיל לפחות 15 אלף איש. כ-3,000 אסירים מתו מרעב, מחלות ועבודות כפייה. השאר מתו בידי הנאצים. כאשר הצבא האדום נכנס לקישינב ב-1944, נותרו בחיים רק 6 אסירים.
אלה שסירבו להגיע לנקודות איסוף לצורך העברה למקומות השמדה, נורו במקום על ידי הנאצים ורומנים שסייעו להם. באמתלה של שליחתם לעבודה, נלקחו יהודים מהמחנה בקבוצות של 300-500 איש ונורו בסביבת קישינב מיולי עד דצמבר 1941.