גורם מדיני לכלי התקשורת: ״בניגוד לדיווחים השקריים - המחבל מרואן ברגותי לא ישוחרר אם וכאשר תבשיל עסקה לשחרור החטופים״.
סערה במליאה: "חוק פלדשטיין" עבר בקריאה טרומית
החוק מבקש להסיר אחריות פלילית ממדליפי מידע סודי לדרג המדיני הבכיר. האופוזיציה זועמת: "איך זה שאוריך ונתניהו לא בחדר החקירות כבר עכשיו?. נתניהו ידע על המסמך, אוריך ידע על המסמך"
מליאת הכנסת אישרה היום (רביעי) בקריאה טרומית את הצעת "חוק פלדשטיין", שיזמו חברי הכנסת עמית הלוי וחנוך מילביצקי ממפלגת הליכוד. החוק מעורר המחלוקת מבקש להעניק חסינות מפני העמדה לדין למי שמדליף מידע סודי לראש הממשלה ולשר הביטחון.
לפי נוסח ההצעה, חוק השיפוט הצבאי, הקובע ענישה על מסירת מידע סודי ללא אישור, לא יחול במקרים שבהם המידע נמסר לראשי הדרג המדיני. הצעת החוק אושרה ברוב של 59 חברי כנסת שהצביעו בעד, מול 52 שהתנגדו, אך עוררה דיון סוער במליאה.
ראש האופוזיציה, יאיר לפיד, לא חסך במילים חריפות כנגד ההצעה. בנאומו במליאה, הוא העלה טענות חמורות כלפי ראש הממשלה בנימין נתניהו: "איך זה שאוריך ונתניהו לא בחדר החקירות כבר עכשיו?" אמר לפיד. "נתניהו ידע על המסמך, אוריך ידע על המסמך.
"האם יש אכיפה בררנית יותר מזה שאוריך לא נמצא עכשיו בחדר החקירות, ונתניהו לא נמצא בחדר החקירות הצמוד אליו על זה שהם הדליפו מידע מודיעיני סודי? לא היה מדליף יותר גדול מנתניהו בתולדות המדינה". לדברי לפיד, ההצעה עלולה לפתוח פתח מסוכן להדלפות מידע ללא בקרה ולפגוע בביטחון המדינה.
מנגד, ח"כ חנוך מילביצקי, אחד ממגישי ההצעה, הציג עמדה שונה בתכלית. לדבריו, החוק נועד למנוע מצב שבו מידע קריטי לא מגיע לידיעת ראש הממשלה ושר הביטחון בשל חשש של מדליפים פוטנציאליים מהעמדה לדין.
"אין מסמך שיכול להתקיים במציאות של מערכת הביטחון הישראלית שצריך או ראוי להסתיר אותו מראש הממשלה או שר הביטחון," אמר מילביצקי.
הוא הוסיף כי "ועדת אגרנט כבר קבעה שאין מצב שבו הדרג המדיני לא מעודכן במידע משמעותי. גם אחרי ה-7 באוקטובר יש חשש שיש כאלו במערכת הביטחון שמחליטים איזה מידע להעביר הלאה ואיזה לא. החוק הזה נועד להסדיר מצב שבו מי שמאמין שמידע חייב להגיע לדרג המדיני – לא יחשוש להעביר אותו."
בדברי ההסבר להצעה נכתב: "בתקופת מלחמת חרבות ברזל רבו הפרסומים על הסתרת מידע ביטחוני חיוני מראש הממשלה בפרט ומהדרג המדיני בכלל. בטרם פרוץ מלחמת 'חרבות ברזל', אנשי צבא רבים נחשפו למידע קריטי אודות תכנית יריחו לפלישת כוחות ארגון הטרור חמאס לשטחי ישראל, אך מידע זה לא מצא את דרכו לראש הממשלה ולדרג המדיני. גם במהלך המלחמה מסמכים קריטיים ביחס לכוונות האויב לא הגיעו לשולחן מקבלי ההחלטות בדרג המדיני.
כדי לוודא כי הדרג המדיני בכלל וראש הממשלה בפרט, עליהם מוטלת האחריות הכבדה של שליחת מיטב בנינו ובנותינו לקרב, יקבלו את מלוא המידע הנחוץ להם כדי לקבל את ההחלטות, וכדי למנוע כל חשש בקרב אנשי מערכות הביטחון מהעברת מידע, מוצע בזאת למנוע כל הפללה של העברת מידע חיוני לשר הממונה או לראש הממשלה".