גורם מדיני לכלי התקשורת: ״בניגוד לדיווחים השקריים - המחבל מרואן ברגותי לא ישוחרר אם וכאשר תבשיל עסקה לשחרור החטופים״.
נציגי קהילות בפגישה עם רה"מ הבריטי: להרחיק הפגנות מביהכנ"ס ולפעול להחזרת החטופים
נציגי קהילות יהודיות בבריטניה נפגשו עם ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר, וחזרו על הקריאות להוציא מחוץ לחוק את משמרות המהפכה של המשטר האיראני. כמו כן, הדגישו את מצבם הקשה של החטופים.
נציגי ארגונים קהילתיים יהודיים בבריטניה, כולל ראשי הארגון הביטחון היהודי CST, נפגשו אתמול עם ראש הממשלה הבריטי כדי לדון בצעדים שהממשלה יכולה לנקוט כדי לשפר באופן מוחשי את הביטחון של הקהילה היהודית בבריטניה, כולל המלצות ספציפיות למלחמה באנטישמיות ובקיצוניות, ותמיכה בארגוני צדקה ובתי ספר יהודיים, לאחר התקפות קשות נגד יהודים בבריטניה לאחרונה.
בפגישה עם ראש הממשלה הבריטי קיר סטארמר שהתקיימה במעונו הרשמי ברחוב דאונינג 10, נציגי הקהילה היהודית ביקשו מראש הממשלה לבחון את חקיקת פשעי השנאה, השיטור והתביעה כדי לשמור על ביטחון הקהילה. המשלחת דיברה על הצורך להרחיק את ההפגנות האנטי ישראליות מבתי הכנסת ומכל אזורי הקהילה היהודית.
הם קראו לתמיכת הממשלה להתמודדות עם קיצוניות – בין אם מימין קיצוני, שמאל קיצוני או איסלאמיסטיים, וכן דנו ביחס של הקהילה היהודית למלחמה של ישראל נגד חמאס, איראן ושלוחות הטרור שלה. הם העלו דאגה לגבי החלטת בית הדין הבינלאומי בהאג לאחרונה לעצור את נתניהו וגלנט.
הנציגים חזרו על הקריאות להוציא מחוץ לחוק את משמרות המהפכה של המשטר האיראני, והדגישו את מצבם הקשה של החטופים, כולל החטופים בעלי אזרחות בריטית. ראש הממשלה ציין את ה'עינויים' שסובלות משפחות החטופים, כולל זה של החטופה בעלת אזרחות בריטית אמילי דמארי בת 28 שנחטפה מכפר עזה.
ראשי הארגונים קראו לא רק להגן על הקהילה היהודית, אלא גם לחגוג איתה, לציין את התרבות היהודית הבריטית, להדגיש את התרומה היהודית לחברה, לכלכלה ולתרבות בבריטניה.
ראשי הארגונים השונים מסרו לאחר הפגישה: "ביקשנו את הפגישה הזאת בשבוע שעבר בשל חרדה רצינית של הקהילה היהודית מהאנטישמיות הגואה. אנו אסירי תודה לראש הממשלה שהסכים לפגוש אותנו כל כך מהר. העלינו את הדאגה העמוקה של הקהילה, לגבי האנטישמיות הבלתי פוסקת שראינו בהפגנות, בבנייני קהילה יהודית, בקמפוסים, באינטרנט, במקומות עבודה, בארגון הבריאות הבריטי, בתחום התרבותי, ואפילו נגד תלמידים יהודים בדרכם לבית הספר".
עוד מסרו: "מחוץ לקהילה היהודית, עסקים עם קשרים אמיתיים או דמיוניים לישראל, ולמעשה הפוליטיקאים שלנו, התמודדו עם הטרדות ונזק ותקיפות. חלקם אף נרדפו בבתיהם, במקומות העבודה או ממקומות התפילה. המשך חציית הקווים האדומים אינו רק איום על הביטחון היהודי. זה איום על הביטחון הלאומי".
הנציגים שיבחו את ראש הממשלה: "מצאנו את ראש הממשלה מודאג ומעורב. הוא ואנחנו התחייבנו לפעול בכל משרדי הממשלה כדי להבטיח את הפעולות הדרושות לנו כדי להשיב את הביטחון לרחובות, לקמפוסים ולמבני הקהילה היהודית שהותקפו ממניעים גזעניים, ולהבטיח עתיד בטוח ומשגשג לקהילה היהודית בבריטניה".