לשכת רה״מ: נתניהו קיים לפני זמן קצר הערכת מצב בנושא החטופים עם צוות המו״מ וראשי מערכת הביטחון. נתניהו הנחה על המשך הצעדים לקידום שחרור חטופינו.
בכירים ישראלים ובולגרים דנו באנטישמיות והתפשטות האסלאם הקיצוני
יושב ראש ההסתדרות הציונית העולמית יעקב חגואל נפגש עם נשיא בולגריה רומן ראדב: "מאבק משותף באנטישמיות". חגואל קרא למנהיגים בינלאומיים לנקוט עמדה ברורה נגד גילויי שנאה והפליה

יושב ראש ההסתדרות הציונית העולמית, יעקב חגואל, נפגש עם נשיא בולגריה רומן ראדב, בסופיה בירת בולגריה. במהלך הפגישה, עלו על השולחן נושאים כבדי משקל הנוגעים למצב היהודים בעולם, תוך התמקדות בשני איומים מרכזיים: האנטישמיות הגוברת והתפשטות האסלאם הקיצוני.
חגואל הציג בפני הנשיא את המצוקות והחששות של הקהילה היהודית העולמית, תוך הדגשת החשיבות בהגנה על זכויותיהם וביטחונם של יהודים ברחבי העולם. הוא קרא למנהיגים בינלאומיים לנקוט עמדה ברורה נגד גילויי שנאה והפליה.
נשיא בולגריה הגיב בחיוב לפנייתו של חגואל והביע נכונות לרתום את המדינות להגנה על זכויות היהודים כמו כל אזרח אחר, תוך הדגשת החשיבות במאבק המשותף נגד גילויי שנאה אנטישמיים. הנשיא הבולגרי אף הזכיר את הצלת יהודי בולגריה בתקופת השואה מציפורני הנאצים והבטיח לסייע גם בעת הזו במאבק באנטישמיות.
בהסתדרות הציונית העולמית אומרים כי הפגישה הזו כמו גם פגישות אחרות משקפות את המאמצים הדיפלומטיים להתמודד עם האתגרים העומדים בפני הקהילה היהודית בעולם.
יעקב חגואל: "אנו עדים לגל אנטישמי מדאיג ברחבי העולם שלא מתחיל ונגמר באמסטרדם או דובאי. חובתנו המוסרית היא לפעול יחד, מדינה אחר מדינה, כדי להגן על הקהילה היהודית ולמגר כל ביטוי של שנאה והדרה. אנו זקוקים לשותפויות בינלאומיות חזקות כדי להבטיח את בטחונם של יהודים בכל מקום בעולם".
ארה"ב דרשה מהמתווכות: בדקו מה עלה בגורל החטוף האמריקני
שלו שינברג
20:30
המו"מ תקוע: בחמאס מסרבים בתוקף על פירוק מהנשק
אלי קליין
14.04.25
חלון הזדמנויות? תזוזות בעמדת חמאס: מאמצים להסכם לפני סוף החודש
ישראל לפקוביץ
14.04.25
דיווח: מאז מינוי השר רון דרמר לראש צוות המו"מ, חלה האטה בשיחות
ישראל לפקוביץ
13.04.25
טראמפ: "אנחנו מתקרבים להחזרת החטופים, חמאס ארגון מגעיל"
ישראל לפקוביץ
10.04.25
מקווים לטוב: ניסיון לגשר בין טורקיה וישראל בסוגיית סוריה
יענקי פרבר
13.04.25