גורם מדיני לכלי התקשורת: ״בניגוד לדיווחים השקריים - המחבל מרואן ברגותי לא ישוחרר אם וכאשר תבשיל עסקה לשחרור החטופים״.
בעלי הדירות ברובע החרדי באשדוד יוכלו להרחיב עד ל-160 מ"ר
המהלך ביוזמת סיעת אגודת ישראל כדי לסייע למשפחות ברוכות ילדים • תושבי אשדוד שימו לב לזכויות שלכם
עשר שנים של מאמץ הגיעו לסיומן הטוב: בימים אלה צפויה הוועדה המחוזית לתכנון ובניה דרום לסיים את הליך הפרסום לקבלת התוקף לתב"ע החדשה של רובע ז' החרדי באשדוד. במסגרת התכנית, יוכלו רוב בעלי הדירות ברובע להגדיל את דירותיהם עד לגודל של 160 מ"ר.
לפי התב"ע החדשה שיזמו באגודת ישראל, אם עד כה תוספת זכויות להגדלת דירות מעבר לזכויות הרגילות, דרשו שינוי תב"ע לכל בניין באופן פרטני על כל דרך החתחתים הקשה והיקרה הכרוכה בכך, הרי שמעתה הרובע החרדי כולו יחסה תחת אישור התב"ע החדשה, כך שכל דייר יוכל להגיש בקשה להיתר בהתאם ולקבל את הזכויות במידה ותכנית הבנייה שלו עומדת בתנאי והנחיות התב"ע.
מאחורי התכנית המהפכנית עומד רציונל פשוט מאוד, כפי שנימקו זאת יוזמי התב"ע, נציגי אגודת ישראל, והוא, מכיוון והרובע החרדי מאופיין כולו במשפחות ברוכות ילדים שנדרשות לדירות גדולות, הרי שנכון יותר להסדיר זאת בתב"ע כללית. "אין היגיון", אמרו באגו"י, "שכל תושב יטרח בנפרד בהגשת תב"ע מסובכת ויקרה, רצוי להגיש תכנית בניין ערים כוללנית לרובע כולו ובמסגרתה יינתנו אפשרויות תכנוניות רחבות שיהלמו את צרכי המשפחות".
המהלך יצא לדרך לפני עשר שנים, בימיו של מרדכי ליברמן כיו"ר אגו"י וסגר"ע אשדוד, עם חכ"ל יעקב ליצמן וסגן השר במשרד התרבות יעקב טסלר, שכיהן אז כח"מ באשדוד, יחד יזמו והובילו את התב"ע עם ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי ומנכ"ל העירייה אילן בן עדי.
בהמשך קודמה התכנית על ידי סגר"ע יחיאל וינגרטן, וח"מ העיר שמואל שוק יחד עם כלל חברי הסיעה, זאת בסיוע נרחב של שר השיכון יצחק גודלקנופף והרמ"ט מוטי בבצ'יק, כאשר עד לישורת האחרונה ניהלו בסיעה דיונים עיקשים מול כל דרגי התכנון, כולל ועדות הערר, במטרה לשפר את התכנית ולכלול בה כמה שיותר תוספות ותיקונים לרווחת התושבים.
אז מה כוללת התכנית, ומה על תושבי אשדוד החרדים לעשות כעת?
▪︎הרחבת הדירות ברובע ז' עד לגודל של 160 מ"ר, בהתחשב כמובן בתנאי השטח, צפיפות הבניינים וגבולות המגרשים.
▪︎בנוסף על ה-160 מ"ר, תינתן תוספת שטח של עד 12 מ"ר שטח שירות למרפסת סוכה, ו-5 מ"ר נוספים כשטח עיקרי כגון מרפסת סגורה.
▪︎את הבקשה להיתר במסגרת התב"ע יש להגיש באמצעות אדריכל מוסמך הבקי בדיני התכנית ובהליכי הרישוי. כמו כן, טרם הגשת הבקשה יש להגיש תכנית בינוי אדריכלית. בנוסף, הבקשה צריכה לכלול עמודה שלמה במבנה, וזאת כדי שלא לפגוע במראה הבניין.
▪︎התב"ע מאפשרת בניה על הגג של עד 60 מ"ר לדיירי הקומות העליונות כחלק מה-160 מ"ר, וזאת מבלי צורך בבקשת הקלה או החלפת שטחים.
▪︎התב"ע מאפשרת בניית דיורית בקומת הקרקע או יחידת משנה מסחרית שתוצמד לדירה קיימת ותהווה חלק ממנה, בשטח שלא יפחת מ-14 מ"ר ולא יעלה על 20 מ"ר. המשמעות: ניתן להקים עסקים זעירים ושקטים בקומת הקרקע, ככל שהם לא לממכר מזון.
▪︎שטח הדיוריות ושטחי המסחר הכולל בקומת הקרקע לא יעלה על 50% משטח הקומה, כשה-50% הנותרים מיועדים לשימושים משותפים, כגון לובי, חדרי אופניים, חדרי עגלות וכדומה.
▪︎לדרישת אגודת ישראל, אומצה חו"ד משפטית מיוחדת לפיה לא ייגבה היטל השבחה ממי שימכור את דירתו לפני השימוש בזכויות.
"זו בשורה משמעותית לתושבי רובע ז' ולמשפחות ברוכות הילדים", מסכם וינגרטן בסיפוק רב, "זה המקום לשבח את ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי ומנכ"ל העיריה אילן בן עדי שהרימו את הכפפה וסייעו למהלך, את הרב יעקב ליצמן, הרב ליברמן והרב יעקב טסלר שיזמו זאת לטובת תושבי העיר, וכן את הרב גולדקנופף ועוזרו המסור ר' מרדכי בבצ'יק, שסייעו לנו להגיע לתוצאה המבורכת. כעת המהלך הגיע לאישורו הסופי ובקרוב ממש התושבים יכולים להגיש בקשות ולהתקדם לבניה שתקל על המשפחות".