גורם מדיני לכלי התקשורת: ״בניגוד לדיווחים השקריים - המחבל מרואן ברגותי לא ישוחרר אם וכאשר תבשיל עסקה לשחרור החטופים״.
לקראת פלישה לטייוואן? סין לומדת מרוסיה להתחמק מסנקציות עולמיות
סין לומדת מרוסיה כיצד להתחמק ולעקוף סנקציות בינלאומיות לקראת מלחמה בטייוואן וניסיון לכבוש את האי הדמוקרטי. גורמים רשמיים אמרו כי בייג'ין מפיקה לקחים מהמלחמה באוקראינה, ונערכת לחטוף עונשים ממדינות המערב אם תפלוש לטייוואן
סין תומכת בכלכלת רוסיה מאז תחילת מלחמת אוקראינה באמצעות קניית הנפט שלה, תוך שהיא מספקת לה כל דבר שרוסיה צריכה, החל מוצרי אלקטרוניקה פשוטים ועד מכונות כביסה. בייג'ין מנצלת את הסנקציות שהוטלו על רוסיה בגלל הפלישה, ובודקת כיצד לעקוף סנקציות מערביות במקרה ויטלו עליה אם תפלוש לטייוואן.
ה'וול סטריט ג'ורנל' חושף קבוצה מיוחדת (צוות חשיבה), שהוקמה על ידי סין בחודשים שלאחר הפלישה הרוסית, שחוקרת את השפעת הסנקציות ומפיקה דוחות באופן קבוע להנהגת המדינה. המטרה להפיק לקחים כיצד ניתן למתן אותן, במיוחד במקרה שסכסוך סביב טייוואן יביא את ארה"ב ובעלות בריתה להטיל עונשים דומים על סין.
בכירים סינים מבקרים מעת לעת במוסקבה כדי להיפגש עם הבנק המרכזי הרוסי, משרד האוצר וסוכנויות אחרות המעורבות במאבק נגד הסנקציות. כ-60% מהמכוניות החדשות שנמכרו ברוסיה הן סיניות.
כלכלת רוסיה הייתה עמידה באופן מפתיע לאורך כל מלחמת אוקראינה, אך היא הראתה סימנים חדשים של היחלשות לאחרונה. בשבוע האחרון, הרובל הרוסי צלל לנקודת השפל שלו מאז הימים הראשונים של המלחמה לאחר שארה"ב הטילה סנקציות בנקאיות חדשות.
מוסקבה חייבת הרבה מהעמידות הכלכלית שלה לבייג'ין, מנהיגי שתי המדינות מבקשים לערער את הסדר העולמי בראשות ארה"ב. צוות החשיבה שהוקם בסין מראה עד כמה שיתוף הפעולה הזה עמוק.
אנשים המקורבים לקבלת ההחלטות של בייג'ינג ציינו שהצוות שהוקם לא מראה בהכרח כי סין מתכוננת לפלישה, אך בייג'ין מתכוננת ל"תרחיש הקיצוני של סכסוך מזוין ולהשלכותיו הכלכליות", אמרו גורמים בסין לוול סטריט ג'ורנל.
משרד החוץ הסיני הגיב לדיווח: "המדינה תמיד מחויבת לנהל חילופי דברים ושיתוף פעולה עם כל מדינות העולם, כולל רוסיה, על בסיס של שוויון ותועלת הדדית".