מוריה אסרף: פרסמנו במהדורה מערכת הביטחון עדכנה את הדרג המדיני: חמאס מבסס את משילותו בעזה מחדש במהלך הימים מאז הפסקת האש זה בא לידי ביטוי ב: 1. שירותים מוניצאפלים שחמאס מעניק 2. גביית מס מסוחרים 3. חמאס ״משליט״ חוק וסדר ברצועה חמאס שב למשול בעזה דה פקטו, זו השורה התחתונה של אזהרת מערכת הביטחון. אליה מצורפת המלצה: להתקדם כמה שיותר מהר לשלב ב׳ של מתווה טראמפ, שהוא מלא בחורים ובאי הסכמות נכון לעכשיו. החורים האלה מאפשרים את התבססות חמאס מחדש
סטודנט בבאר שבע נשבע אמונים לדאע"ש והסית לטרור
שב״כ ומשטרת ישראל עצרו אזרח ישראלי שנשבע אמונים לארגון הטרור המדינה האסלאמית (דאע"ש). כתב אישום הוגש נגדו

בפעילות משותפת של שב״כ ומשטרת ישראל, נעצר לחקירה במהלך חודש נובמבר 2024, מחמד עמאש, אזרח ישראלי, כבן 24, סטודנט במכללה הטכנולוגית בבאר שבע, במוצאו מג׳יסר א זרקא, בחשד לפעילות ביטחונית בהשראת ארגון הטרור המדינה האסלאמית (דאע״ש).
בחקירתו בשב״כ וביחידה המרכזית של מרחב הנגב במחוז הדרומי עלה כי הצטרף לארגון הטרור המדינה האסלאמית (דאע״ש) כחבר תוך מתן שבועת אמונים לארגון. עוד עלה שמחמד עמאש תפעל פרופילים ברשת האינסטגרם באמצעותם שיתף תכנים רבים וקיצוניים של המדינה האסלאמית, בהם קריאה לביצוע מעשה טרור.

בתום חקירתו הגישה היום פרקליטות מחוז דרום (פלילי) כתב אישום המייחס לו עבירות ביטחוניות, בהן חברות בארגון טרור, גילוי הזדהות עם ארגון טרור והסתה לטרור.
במשטרה ובשב"כ אומרים כי מדובר בסיכול השופך אור על השפעת ארגון הטרור המדינה האסלאמית (דאע״ש) בישראל, אשר בהשראתו בוצעו פיגועים רצחניים על ידי אזרחים ישראלים. מעצר זה מצטרף לאירועים נוספים אשר נחשפו לאחרונה, בהם נעצרו צעירים אשר הודו בתמיכתם בדאע״ש ומתן שבועה לארגון.
"שירות הביטחון הכללי ומשטרת ישראל רואים בחומרה רבה כל מעורבות או זיקה של אזרחים ישראלים לפעילות טרור, לרבות לארגון המדינה האסלאמית (דאע״ש), וימשיכו לפעול ביתר שאת לסיכולה ולמיצוי מלוא חומרת הדין עם המעורבים בעבירות אלה", מסרו הארגונים.



איש פת״ח לשעבר הרצה בפני קצינים, צה״ל: ״המפגש לא אושר״
שמעון בן עזרא
11:43
התעשייה האווירית חושפת: הדור הבא של הנשק הישראלי המדויק
שמעון בן עזרא
21.10.25
הארגון עם קשר הדוק לחמאס פועל בעזה ומעורב בפעולות השיקום
יענקי פרבר
21.10.25
חמאס הוכה, אך עוד אלפי לוחמים ו־80% מהמנהרות בידיו
יענקי פרבר
21.10.25
איום מטהרן: איראן פרסמה תמונות וכתובות של פרשנים בישראל
יענקי פרבר
14:36
חיסולים משמעותיים של בכירים שפשטו לעוטף: חמאס חושש ממודל לבנון
יענקי פרבר
21.10.25