מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 15°c
חיפה 13°c
ירושלים 11°c
בית שמש 16°c
בני ברק 33°c
אשדוד 16°c
ג' כסלו התשפ"ה | 04.12.2024
תל אביב 16°c
באר שבע 15°c
חיפה 13°c
ירושלים 11°c
בית שמש 16°c
בני ברק 33°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

זהירות ממכר! מתכון לפרעצל ביס בציפוי חמאת שום ופרמזן

פרעצלים קטנים עסיסיים עם קריספיות מושלמת, מצופים בשילוב מנצח של חמאת שום ופרמזן. כל ביס הוא חגיגה לטעם! מתכון פשוט להכנה שיהפוך אתכם למאסטרים של האפייה הביתית

זהירות ממכר! מתכון לפרעצל ביס בציפוי חמאת שום ופרמזן
פרעצל ביס בציפוי חמאת שום ופרמזן צילום: שרה שבבו

מתכון לפרעצל ביס בציפוי חמאת שום ופרמזן / שרה שבבו

המצרכים לפרעצל ביס בציפוי חמאת שום ופרמזן:

לפי כוס מדידה 240 מ"ל

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • ½ כוס שמן
  • ½1 כפות מלח
  • ½2 כוסות מים

לטבילת הפרעצלים:

  • 2 ליטר מים
  • 4 כפות סילאן
  • 2 כפות מלאות אבקת סודה לשתיה

לציפוי:

  • 2 ביצים + ¼ כוס מים
  • מלח גס, שומשום, פרג, זעתר

לציפוי חמאת שום: (לאחר האפייה)

  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 2 שיני שום כתושות
  • חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה לפרעצל ביס בציפוי חמאת שום ופרמזן:

  1. בקערת המיקסר שמים את כל המרכיבים ומתחילים בלישה על מהירות  1-2 למשך 10 דקות,
  2. הבצק אמור להתנתק מדפנות הקערה ולהיות נעים למגע.
  3. מניחים את הבצק בצד מכוסה להתפחה במשך כשעה ועד להכפלת הנפח.
  4. יוצרים מהבצק כדורים קטנים בקוטר 2.5 ס"מ וצובטים משני הצדדים כך שהכדורים יהפכו לצורה כמין עלה.
  5. בסיר רחב מביאים לרתיחה את המים, סילאן והסודה וטובלים את הפרעצלים במים למשך 40 שניות ועד שהם צפים.
  6. בעזרת כף מחוררת מוציאים את הפרעצלים ומעבירים לתבנית מרופדת עם נייר אפייה.
  7. מברישים את הפרעצלים  בביצה מהולה עם מעט מים.
  8. בעזרת סכין חדה יוצרים חתך במרכז כל פרעצל בצורת+
  9. מפזרים מלח גס או כל תוספת שאוהבים ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ואופים במשך 15 דקות עד להשחמה
  10. בסיום האפיה מברישים את הפרעצלים בחמאת שום בנדיבות
  11. מתענגים על כל ביס

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון לפרעצל מתכון ללחמניות מתכון חלבי

 צבע אדום

art