אור רביד: ראש עיריית חולון, שי קינן, עדכן את התושבים: "לאחר שבימים האחרונים גברה תדירות האזעקות באזור העיר הוריתי על פתיחת המקלטים הציבוריים, למרות שבשלב זה אין שינוי בהנחיות ההתגוננות".
גרמניה מכינה רשימה של בונקרים לאזרחי המדינה
גרמניה מכינה רשימה של בונקרים לאזרחים בשל החשש הגובר ממלחמה עם רוסיה. ברית נאט"ו הודיעה לחברות בברית להתכונן ל"תרחיש בזמן מלחמה"
גרמניה מכינה רשימה של בונקרים שיכולים לספק מקלט חירום לאזרחים במקרה של מלחמה. בגרמניה יש חששות ממלחמת העולם שלישית בגלל המתיחות הגוברת עם רוסיה בגלל המלחמה באוקראינה.
משרד הפנים הגרמני הודיע כי תחנות רכבת תת קרקעיות, חניונים, מבני מדינה ונכסים פרטיים יכולים להיות מחסות אם אכן תפרוץ מלחמה בין התומכים המערביים של אוקראינה לבין רוסיה. משרד הפנים של גרמניה הודיע היום כי יקים ספרייה דיגיטלית של כל הבונקרים ומקלטי החירום כדי שאנשים יוכלו למצוא אותם במהירות באמצעות אפליקציה.
בנאט"ו הפצירו בחברות בברית להתכונן ל"תרחיש בזמן מלחמה" ולהתאים את קווי הייצור וההפצה שלהם כך שיהיו פחות פגיעים לפגיעות מרוסיה ובעלות בריתה.
האדמירל ההולנדי רוב באואר, יו"ר הוועדה הצבאית של נאט"ו, הזהיר חברות נאט"ו באירוע של צוות החשיבה של מרכז המדיניות האירופי, כי יש מדינות שנתונות ללחץ הן מרוסיה והן מסין.
"מנהיגי עסקים באירופה ובאמריקה צריכים להבין שלהחלטות המסחריות שהם מקבלים יש השלכות אסטרטגיות על ביטחון האומה שלהם", הדגיש, והוסיף: "אמנם זה יכול להיות הצבא שמנצח בקרבות, אבל הכלכלות הן שמנצחות במלחמות".
"אם נוכל לוודא שניתן לספק את כל השירותים והסחורה, לא משנה מה, אז זה חלק מרכזי בהרתעה שלנו", אמר אדמירל באואר בבריסל. "אנחנו רואים את זה עם המספר ההולך וגדל של פעולות חבלה, ואירופה ראתה את זה עם אספקת האנרגיה", אמר באואר.
"חשבנו שיש לנו עסקה עם חברת גזפרום הרוסית, אבל למעשה היה לנו עסקה עם פוטין. וכך גם לגבי תשתיות וסחורות בבעלות סינית. למעשה יש לנו עסקה עם נשיא סין שי ג'ינפינג".
באואר ציין את התלות המערבית בסין, כאשר 60% מכל חומרי הגלם מיוצרים בסין ו-90% מעובדים שם. הוא אמר שמרכיבים כימיים לתרופות הרגעה, אנטיביוטיקה, תרופות נגד דלקת ותרופות ללחץ דם נמוך מגיעים גם מסין.
"אנחנו תמימים אם אנחנו חושבים שהמפלגה הקומוניסטית לעולם לא תשתמש בכוח הזה" אמר. באואר גם הזהיר כי כוחות היבשה של רוסיה גדולים יותר כעת מאשר בזמן הפלישה של מוסקבה לפני כמעט שלוש שנים, אך אמר כי איכותם ירדה מאז.
"איכות הכוחות הללו ירדה", אמר יו"ר הוועדה הצבאית של נאט"ו, האדמירל ההולנדי רוב באואר, "כרגע, הרוסים אינם אותו איום כמו בפברואר 2022, אז יש לנו קצת זמן להכין את עצמנו", אמר, והוסיף כי משמעות הדבר היא להגביר את ההשקעות בתעשייה הביטחונית.
הוא הוסיף כי בעלות הברית של נאט"ו יצטרכו להוציא הרבה יותר, קרוב ל-3% מהתוצר המקומי הגולמי שלהן על צבא וביטחון, כדי ליישם את תוכניות ההגנה החדשות של הברית, היעד 2% לא רלוונטי.