מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 15°c
חיפה 13°c
ירושלים 11°c
בית שמש 16°c
בני ברק 33°c
אשדוד 16°c
ג' כסלו התשפ"ה | 04.12.2024
תל אביב 16°c
באר שבע 15°c
חיפה 13°c
ירושלים 11°c
בית שמש 16°c
בני ברק 33°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

הפוליטיקאי היהודי מעיריית אמסטרדם: "אמרו שצריך להמית אותי בגז" | מיוחד

איתי גרמי רץ לעיריית אמסטרדם במפלגת שמאל-מרכז בהולנד בשם "וולט", ונכנס למועצת העיר מהמקום השני ברשימה כשהיה רק בן 28. הוא אמר על תפקידו: "זה חשוב שישמעו מישהו יהודי וישראלי שנמצא בפוליטיקה"

הפוליטיקאי היהודי מעיריית אמסטרדם: "אמרו שצריך להמית אותי בגז" | מיוחד
שוטרים בהולנד צילום: שאטרסטוק

איתי גרמי, חבר מועצת העיר אמסטרדם, בן 30, יהודי וישראלי גאה, הוא סיפור יוצא דופן של זהות, מנהיגות ונחישות. גרמי נולד בהולנד לאם ברזילאית שעלתה לישראל בשנות ה-70 ולאב ירושלמי ממוצא תימני והולנדי, שמשפחתו מצד אמו נספתה בשואה. למרות שהתגורר רוב חייו בהולנד, הקשר לישראל תמיד היה בליבו. בגיל 16 ביקר בארץ במשך חודש כחלק מתנועת הנוער "הבונים דרור", ובגיל 18 אף השתתף במכינה קדם-צבאית בישראל (מכינת נחשון), שבה שיפר את העברית שלו. עם זאת, הוא לא שירת בצה"ל וחזר להולנד.

בראיון לווינט סיפר: "אחרי המכינה חזרתי להולנד, אבל החלום שלי היה תמיד להשפיע ולהביא שלום. גדלתי בבית ספר יהודי והייתי חלק בלתי נפרד מהקהילה היהודית. כל שנה נסענו לישראל ויש לנו שם משפחה. בהולנד אני חי עם אמא שלי, אחי ואחותי, אבל אני תמיד אומר שאני תימני-אשכנזי, תערובת ייחודית".

גרמי הצטרף לפוליטיקה ההולנדית כחלק ממפלגת "וולט" – מפלגת שמאל-מרכז. בגיל 28, נכנס למועצת העיר אמסטרדם כנציג המפלגה, כשהוא במקום השני ברשימה. מאז ספג מתקפות משני צידי הקשת הפוליטית: "כינו אותי 'זבל ציוני', קיללו אותי בקללות אנטישמיות ואף איימו להמית אותי בגז, כמו את משפחתי בשואה. אבל אלה שרצו לסלק אותי נכשלו. אנחנו כיום שני חברי מועצה מהמפלגה, ופועלים באופוזיציה".

במקביל לעבודתו הציבורית, גרמי משמש כיועץ אסטרטגי לראש משטרת צפון הולנד. "אני עוסק בנושאים של אתיקה, טכנולוגיה, AI ועקרונות פעולה, כולל שאלות כמו איזה כוח המשטרה יכולה להפעיל במקרי אלימות קשים או כיצד לשמור על פרטיות הציבור".

על האירועים האלימים נגד אוהדי מכבי תל אביב בהולנד הוא אומר: "זו הייתה אנטישמיות טהורה. מצער אותי שאנשים מסרבים להכיר בכך וטוענים שזה קשור להתנהגות האוהדים. התוקפים צעקו סיסמאות אנטישמיות, בדקו את זהותם היהודית – זו אנטישמיות, ואין דרך אחרת לקרוא לזה".

ומה לגבי עלייה לישראל? גרמי לא פוסל: "אני רוצה לעשות שינוי מתוך הפוליטיקה ההולנדית. חשוב שקול יהודי וישראלי יישמע כאן, ויש לי שאיפה להגיע לפרלמנט ההולנדי. יחד עם זאת, אני בהחלט שוקל עלייה לישראל, לא מתוך פחד – אלא מתוך אידיאולוגיה".

אמסטרדם מלחמת חרבות ברזל הולנד אנטישמיות איתי גרמי

 צבע אדום

art