אברהם פריינד: השרים עודכנו: ישיבת הממשלה בשבוע הבא תתקיים ביום שלישי ב-15.30 במזכירות הממשלה במשרד רה״מ בירושלים.
שרי האיחוד האירופי דחו את השעיית הדיאלוג עם ישראל
שרי החוץ של האיחוד האירופי דחו את הצעת ג'וזף בורל ראש מדיניות החוץ של האיחוד להשעות את הדיאלוג הדיפלומטי עם ישראל. ג'וזף בורל האנטישמי מבקר עיקש וקולני של ישראל בשנתו האחרונה בתפקיד

שרי החוץ של האיחוד האירופי נפגשו בבריסל ביום שני, אך לא תמכו בהפסקת הדיאלוג הדיפלומטי של הגוש עם ישראל , כפי שהוצע על ידי ראש מדיניות החוץ ג'וזפ בורל.
לקראת הפגישה, אמר בורל האנטישמי כי מהלך כזה מטרתו להפעיל לחץ על ממשלת ישראל "לאחר שהתעלמה מכמה בקשות לדבוק בחוק הבינלאומי במלחמה ברצועת עזה".
לאחר שביקר תכופות את ישראל במונחים חריגים בסטנדרטים של מנהיגי אירופה בשנה האחרונה, אמר הפוליטיקאי הספרדי האנטישי לכתבים לפני הפגישה כי "אין לו יותר מילים" למצב בעזה.
"מדובר בכ-44,000 הרוגים בעזה, כל האזור נהרס, ו-70% מההרוגים הם נשים או ילדים", אמר כשהוא מצטט נתונים שפרסם חמאס, ואין לכך שום ביסוס.
ההצעה, שנחשבה כנקודת הפרידה של בורל לפני שהוא עוזב את תפקידו, נתפסה כבלתי סבירה שתתקבל על ידי השרים, ודרשה החלטה פה אחד מכל 27 המדינות החברות.
שר החוץ ההולנדי קספר ולדקמפ היה בין אלה שהביעו אי הסכמה עם ההצעה, ואמר כי האיחוד האירופי צריך להישאר בדיאלוג עם ישראל על רקע המתיחות הרחבה במזרח התיכון. גם גרמניה הצהירה מראש על התנגדותה, הונגריה, אוסטריה וצ'כיה הודיעו כי גם הן מתנגדות למהלך.
מאחורי הגב של ישראל, בין חומות בדוחא: כך ניסתה ארה"ב לסגור עסקה עם חמאס
יענקי פרבר
10.04.25
בלגיה רוצה שלום במזרח התיכון לפני שתכיר במדינה פלסטינית
יענקי פרבר
11.04.25
ניצחון קטן לישראל: ההליך נגד ישראל בהאג ידחה בחצי שנה
יצחק וייס
13:15
דיווח: זו ההצעה הישראלית שהוצגה היום בפני חמאס בקהיר
יצחק וייס
14.04.25
דאגה בישראל: "גם נתניהו לא יודע מה הקווים האדומים של טראמפ בנוגע לאיראן"
שלו שינברג
14.04.25
המנגנון שיוקם - כדי למנוע תקריות בין ישראל לטורקיה
שלו שינברג
10.04.25