ניר דבורי: אזעקה נשמעה באילת בעקבות מחשש לחדירת כלי טיס עוין.
מתכון לקציצות בקר ברוטב חרדל ודבש
קציצות בקר עסיסיות ברוטב חרדל ודבש - חגיגה של טעמים בכל ביס! מתכון טעים ופשוט להכנה, מושלם לארוחת משפחה או לאירוח. שילוב מושלם של בשר טחון עסיסי, רוטב חמצמץ-מתוק ועשבי תיבול. והתוצאה? מנה מנצחת שכולם יתלהבו ממנה!
מתכון לקציצות בקר ברוטב חרדל ודבש / שף חיים בורנשטיין
המצרכים לקציצות בקר ברוטב חרדל ודבש:
לקציצות:
- 1 ק"ג בשר טחון (רצוי שילוב של מספר 2 ו-10)
- 1 בצל גדול
- 1 גזר
- 1 ענף סלרי
- 1 כוס אורז מבושל
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית רוטב צ'ילי מתוק
- 1 כפית פילדלפיה
לרוטב:
- 2 כוסות ציר בקר
- 2 כפות חרדל
- 2 כפות דבש
- 4 שיני שום
אופן הכנה לקציצות בקר ברוטב חרדל ודבש:
- לקערה גדולה מכניסים את הבשר הטחון
- מגרדים פנימה את הבצל והגזר וקוצצים דק את הסלרי.
- מוסיפים את התבלינים והאורז ומערבבים טוב טוב עד לקבלת עיסה אחידה.
- מכניסים את התערובת לקירור להתיצבות במשך כחצי שעה
- בינתיים מכינים את הרוטב
- בסיר מביאים לרתיחה את ציר הבקר
- מוסיפים את החרדל והדבש, השום והצ'ילי ומערבבים טוב טוב.
- כשהנוזלים רותחים מתחילים ליצור קציצות בינוניות ומכניסים לתוך הסיר בגודל של כ 50 -70 גר' ליח'
- במידת הצורך מוסיפים נוזלים לכיסוי כמעט עד לסוף הקציצות.
- מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה.
הערה: מומלץ לבקש מהקצב שיטחן לכם מס'2 ומס' 10 ביחד. השילוב של זה הוא מעולה.
בהצלחה רבה ובתאבון