׳כאן 11׳: המחלוקת בין צמרת המשטרה לפרקליט המדינה: אין הצדקה למעצר עד תום ההליכים של פלדשטיין, ניתן להסתפק בסעיף עבירה מופחת בפרשה.
החברה לא שלחה את טופס הלוטו של הקשישה והמספרים עלו בגורל
בפסק הדין, שניתן על ידי השופטת רונית פינצ’וק-אלט, נקבע כי החברה ובעליה הפרו את התחייבותם כלפי האם, גרעו רטרואקטיבית את המנוי שלה ואף לא שלחו את הטופס הזוכה למפעל הפיס
בית משפט השלום בתל אביב פסק לאחרונה לטובת גבר שהוכיח כי אימו זכתה בלוטו טרם מותה, אך לא קיבלה את כספי הזכייה בעקבות מעשיה של חברת "לוטו בול". בפסק הדין, שניתן על ידי השופטת רונית פינצ’וק-אלט ופורסם בynet, נקבע כי החברה ובעליה הפרו את התחייבותם כלפי האם, גרעו רטרואקטיבית את המנוי שלה ואף לא שלחו את הטופס הזוכה למפעל הפיס.
האישה המנוחה הייתה מנויה בחברה, ששיווקה שירות הכולל שליחת טפסי לוטו בתמורה לדמי מנוי חודשיים. בהגרלה שנערכה ביוני 2012, המספרים הקבועים שבחרה עלו כזוכים, והייתה אמורה לקבל חצי מיליון שקל. אך הטופס הזוכה לא נשלח, והזכייה לא דווחה לה. בשנת 2016 היא נפטרה מבלי לדעת על הזכייה.
בנה, היורש היחיד, גילה את המחדל כעבור שנתיים, בעקבות פנייה מתחקירן תוכנית הטלוויזיה "הצנרת". בחקירה נחשף כי החברה פעלה לבטל את המנוי של האם רטרואקטיבית, כך שלא תירשם כמנויה בעת הזכייה. בעקבות זאת הגיש הבן תביעה, וטען כי מדובר בהפרת חוזה והונאה מצד החברה ובעליה.
בפסק הדין נקבע כי הוכח שהאם זכתה בהגרלה, וכי החברה אחראית להונאתה. השופטת הדגישה שמדובר בהפרה יסודית של החוזה, והורתה על הרמת מסך – מהלך משפטי נדיר המחייב את בעל החברה לשלם את הסכום מכיסו הפרטי.
החברה ובעליה חויבו לשלם לתובע סך של 375 אלף שקל בתוספת שכר טרחת עו"ד בסך 50 אלף שקל והוצאות משפט. בכך נסגר פרק כואב, אך צודק, עבור הבן שדרש צדק עבור אימו המנוחה.