׳ויינט׳: גורם בכיר ביהדות התורה תקף את שר הביטחון ישראל כץ - ״מסתבר שזה לא היועצת המשפטית לממשלה או גלנט – הליכוד החליט להכריז מלחמה על החרדים״.
היועמ"שית ברמז עבה לנתניהו: "לבחון מחדש את עמדתך על בן גביר"
היועצת המשפטית לממשלה ממליצה למעשה לראש הממשלה לפטר את השר בן גביר לאור הטענות נגדו בעתירות לבג"ץ, בהן נטען כי הוא חורג מסמכותו. עם זאת, היועצת נזהרה ולא המליצה לנתניהו מפורשות אלא קראה לו לגבש את עמדתו בעצמו. בן גביר הגיב: "ניסיון הפיכה"
היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, ממליצה לראש הממשלה בנימין נתניהו, לשקול מחדש את עמדתו ביחס לכהונתו של השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, לקראת הגשת התגובה לבג"ץ בעתירות הדורשות לפטר את בן גביר על רקע טענות להתערבותו בפעילות המשטרה.
במכתב ששלחה הערב מיארה לנתניהו, ניכר שהיועצת נזהרה מלנקוט עמדה באופן מפורש ובמקום זאת פרסה בפני ראש הממשלה את העובדות המחזקות לכאורה את הטענות לפיהן בן גביר חורג מסמכותו, המליצה לראש הממשלה כאמור לבחון את עמדתו מחדש ולאחר מכן לקבוע עימה פגישת עבודה על מנת לגבש עמדה שתוגש לבית המשפט.
למכתב צירפה היועמ"שית מסמך בן 16 עמודים בו מפורטים האירועים העיקריים שהובאו בעתירות נגד לפיטוריו של השר בן גביר, כראיות להתנהלותו.
"התשתית המנהלית הראייתית שנפרשת בעתירות החדשות ובפניות מלמדת כי מאז מונה לתפקיד, השר בן גביר משפיע ומתערב לכאורה באופן בוטה, פסול, וחוזר ונשנה, בהפעלת הכוח המשטרתי, בניגוד להחלטות שיפוטיות", כתב היועצת מיארה לנתניהו. "כמו כן, השר התבטא במהלך כהונתו בדרך שיש בה כדי להרתיע שופטים מלבצע את עבודתם; להוביל לזילות של החלטותיהם; גם בפני אנשי משטרה; להרתיע גורמי אכיפת חוק ממילוי תפקידם, וליצור דה לגיטימציה לחקירות אנשי המשטרה על ידי מח"ש, וזלזול בפעולתה בקרב שוטרי משטרת ישראל".
לדבריה, "התערבויות פסולות אלה בעבודת המשטרה, במישרין או בעקיפין, הן בעלות פוטנציאל אפקטיביות ונזק גדול במיוחד לתקינות עבודת המשטרה משעה שהן נעשות על ידי מי שמחזיק בסמכויות ייחודיות כלפי משטרת ישראל, ובכללן אישור כלל המינויים החל מדרגת סגן ניצב".
עוד טענה היועמ"שית במכתב, כי "עתידם המקצועי של מאות קציני משטרת ישראל וקידומם תלוי ברצונו של השר. מהתשתית המנהלית הראייתית עולה לכאורה, כי השר עושה בסמכות המינוי וסיום הכהונה שימוש באופן שיש בו כדי להוות התערבות פסולה בפעילות האופרטיבית של המשטרה".
"הטענה העולה מהחומרים היא שהאירועים החדשים והצטברותם לאירועים שקדמו להגשת העתירה יוצרים לכאורה מכלול חריג, חמור ומתמשך של זלזול בחוק, הפרת דין ופגיעה בעקרונות יסוד משטריים, תוך פוליטיזציה של עבודת המשטרה", כתבה מיארה.
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הוציא בתגובה הודעה בה קרא לראש הממשלה "לבחון מחדש את עמדתו בעניין כהונת היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה". לדבריו "השילוב בין ההתערבויות הפסולות לכאורה במדיניות של הממשלה ובין התלות של שרי הממשלה ביועצת לכהונתם, פוגע באפשרות להבטיח כי הממשלה תפעל מתוך נאמנות לציבור ולא לדרג המשפטי - הערב היועצת החלה בניסיון הפיכה כנגד ממשלה נבחרת בישראל, ואני קורא לראש הממשלה לבחון את הדחתה".