׳ויינט׳: גורם בכיר ביהדות התורה תקף את שר הביטחון ישראל כץ - ״מסתבר שזה לא היועצת המשפטית לממשלה או גלנט – הליכוד החליט להכריז מלחמה על החרדים״.
זה טעים, נוסטלגי והכי משפחתי: גמבות ממולאות באורז ועדשים
פלפלים ממולאים הם דבר שמי שגדל עליו, פשוט רואה ומתרגש, הניחוח של ארוחת צהריים מושקעת, עם הפתעה טעימה ומשמחת בתוך הפלפל המתקתק.... בקיצור, לכו להכין!
המצרכים:
- 8 גמבות גדולות
- 2 כוסות אורז
- כוס עדשים ירוקות
- 1 בצל גדול
- צרור פיטרוזיליה קצוצה
- חצי כוס צימוקים
לתיבול:
- כף מלח
- כפית פלפל שחור – עדיפות לגרוס דק
- כפית כמון
- 3 כפות רכז רימונים / 2 כפות חומץ
- כף שום כתוש
- מומלץ: מעט עלי נענע טריה קצוצים
לרוטב:
- רסק עגבניות, מלח, פלפל, כמון, כף רכז רימונים.
אופן ההכנה:
- מסירים את ראש הגמבות בעדינות, שוטפים היטב מבפנים תוך שמירה על שלמותן.
- קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת עם מעט שמן עד להזהבה, מוסיפים את הצימוקים, מערבבים
ומכבים את האש. - בקערה מערבבים: אורז, עדשים ירוקות, בצל מטוגן וצימוקים, ואת יתר התבלינים, כולל רכז הרימונים
ועלי הנענע. - בינתיים מכינים בסיר את הרוטב: מרתיחים מים עם רסק עגבניות ושאר התבלינים.
- ממלאים את הגמבות במילוי האורז והעדשים המתובלים שבקערה, כדאי למלא עד 3/4 מגובה
הגמבה, כי המילוי מתנפח בבישול. - דואגים שהרוטב מכסה במעט את כל הגמבות, אם אין לך סיר רחב לכל הגמבות, אפשר לפצל לשני
סירים נפרדים עם אותו הרוטב. - ניתן להוסיף לרוטב פרוסות קישואים ותפו"א לשדרוג המתכון.
- בתיאבון ולבריאות!!