מבזקים +
תל אביב 22°c
באר שבע 21°c
חיפה 20°c
ירושלים 22°c
בית שמש 22°c
בני ברק 34°c
אשדוד 22°c
י"ד חשון התשפ"ה | 15.11.2024
תל אביב 22°c
באר שבע 21°c
חיפה 20°c
ירושלים 22°c
בית שמש 22°c
בני ברק 34°c
אשדוד 22°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

זה טעים, נוסטלגי והכי משפחתי: גמבות ממולאות באורז ועדשים

פלפלים ממולאים הם דבר שמי שגדל עליו, פשוט רואה ומתרגש, הניחוח של ארוחת צהריים מושקעת, עם הפתעה טעימה ומשמחת בתוך הפלפל המתקתק.... בקיצור, לכו להכין!

זה טעים, נוסטלגי והכי משפחתי: גמבות ממולאות באורז ועדשים
ממולאים צילום: שאטרסטוק

המצרכים:

  • 8 גמבות גדולות
  • 2 כוסות אורז
  • כוס עדשים ירוקות
  • 1 בצל גדול
  • צרור פיטרוזיליה קצוצה
  • חצי כוס צימוקים

לתיבול:

  • כף מלח
  • כפית פלפל שחור – עדיפות לגרוס דק
  • כפית כמון
  • 3 כפות רכז רימונים / 2 כפות חומץ
  • כף שום כתוש
  • מומלץ: מעט עלי נענע טריה קצוצים

לרוטב:

  • רסק עגבניות, מלח, פלפל, כמון, כף רכז רימונים.

 

אופן ההכנה:

  1. מסירים את ראש הגמבות בעדינות, שוטפים היטב מבפנים תוך שמירה על שלמותן.
  2. קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת עם מעט שמן עד להזהבה, מוסיפים את הצימוקים, מערבבים
    ומכבים את האש.
  3. בקערה מערבבים: אורז, עדשים ירוקות, בצל מטוגן וצימוקים, ואת יתר התבלינים, כולל רכז הרימונים
    ועלי הנענע.
  4. בינתיים מכינים בסיר את הרוטב: מרתיחים מים עם רסק עגבניות ושאר התבלינים.
  5. ממלאים את הגמבות במילוי האורז והעדשים המתובלים שבקערה, כדאי למלא עד 3/4 מגובה
    הגמבה, כי המילוי מתנפח בבישול.
  6. דואגים שהרוטב מכסה במעט את כל הגמבות, אם אין לך סיר רחב לכל הגמבות, אפשר לפצל לשני
    סירים נפרדים עם אותו הרוטב.
  7. ניתן להוסיף לרוטב פרוסות קישואים ותפו"א לשדרוג המתכון.
  8. בתיאבון ולבריאות!!

 צבע אדום

art