קובי דהאן ב׳ערוץ i24’: בכיר (מאוד אם מתעקשים) ביהדות התורה אומר לי כעת: ״ידענו ששר הביטחון כ״ץ רוצה לעשות היסטוריה בתפקידו כשר הביטחון - אבל נראה שההיסטוריה תזכור אותו רק כשר הביטחון לזמן הקצר ביותר במדינה״.
מתכון מנצח: טופו מוקפץ בסגנון פיקנטי שיגרום לכם ללקק את האצבעות
מחפשים ארוחת צהריים צמחונית מהירה, קלה וטעימה? המתכון הזה בדיוק בשבילכם, טופו מוקפץ פיקנטי, פשוט להכנה, מלא בטעמים עזים ומזין בצורה בלתי רגילה. המתכון הזה הוא לא רק טעים, הוא גם בריא ומלא בחלבון צמחי, ויטמינים ומינרלים
מתכון לטופו מוקפץ בסגנון פיקנטי / אפרת סיאצ'י
המצרכים לטופו מוקפץ בסגנון פיקנטי:
- 300 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 2 גזרים גדולים חתוכים לחצאי עיגולים
- 1/2 גמבה חתוכה גס
- 1.5 סלסלות פטריות שמפיניון חתוכות גס
- 2 שיני שום קצוצות
- 4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
- 1 כף סילאן
- 1/4 כפית מלח
- קמצוץ פלפל שחור
לרוטב:
- 3 כפות מים
- 4 כפות רוטב סויה
- 1 כפית תבלין גריל
- 1/4 כפית פפריקה חריפה
- קמצוץ פלפל שחור
- 1/4 כפית מלח
אופן ההכנה לטופו מוקפץ בסגנון פיקנטי:
- מערבבים את קוביות הטופו עם הסילאן, המלח והפלפל השחור ומניחים בצד.
- מחממים מחבת עם כף שמן ומטגנים את קוביות הטופו עד להזהבה. מעבירים לצלחת.
- באותה מחבת, מטגנים את הבצל עד להשחמה ולאחמ"כ מוסיפים את הגזר, הגמבה, הפטריות והשום, ממליחים מעט ומערבבים הייטב
- מבשלים כ-15 דקות עד שהירקות מתרככים אך עדיין נגיסים
- בקערה נפרדת, מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומוסיפים לירקות שבמחבת.
- מוסיפים למחבת עם הירקות גם את קוביות הטופו המטוגנות, מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים היטב. מבשלים כ2 דקות נוספות עד לספיגת הטעמים.
- מגישים חם
בהצלחה רבה ובתאבון
מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים בעשר דקות