מבזקים +
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 23°c
ירושלים 19°c
בית שמש 24°c
בני ברק 32°c
אשדוד 24°c
י"ד חשון התשפ"ה | 15.11.2024
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 23°c
ירושלים 19°c
בית שמש 24°c
בני ברק 32°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

בריא וטעים: מתכון למרק ברוקולי וקישואים

מחפשים מרק בריא וטעים להכין בימים הקרים? מתכון למרק ברוקולי וקישואים הוא בדיוק מה שאתם צריכים! עם מעט מאוד מצרכים וכמה דקות הכנה, תוכלו להכין מרק קרמי וטעים שיעניק לכם אנרגיה ויטמינים. המרק עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, ומתאים לכל המשפחה

בריא וטעים: מתכון למרק ברוקולי וקישואים
מרק קישואים וברוקוללי צילום: אפרת סיאצ'י

מתכון למרק ברוקולי וקישואים / אפרת סיאצ'י

המצרכים למרק ברוקולי וקישואים:

  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 קישואים בינוניים, קלופים וחתוכים לחצאי עיגולים
  • 200 גרם פרחי ברוקולי (כ-3 כוסות)
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 1 כוס עלי סלרי קצוצים
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 6 כוסות (1.5 ליטר) מים רותחים

לתיבול:

  • 1.5 כפיות מלח
  • 1 כפית גדושה אבקת מרק צח (מומלץ מחומרים טבעיים),
  • 1/4 כפית כורכום
  • קמצוץ פלפל שחור

אופן ההכנה למרק ברוקולי וקישואים:

  1. מחממים סיר גדול עם 2 כפות שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כחצי דקה.
  2. מוסיפים לסיר את הקישואים, הברוקולי, גבעולי הסלרי, 6 כוסות מים רותחים, מלח, אבקת מרק, כורכום ופלפל שחור. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות, עד שהירקות רכים.
  3. טוחנים את המרק במעבד מזון או בבלנדר ידני עד למרקם חלק. מחזירים את המרק לסיר ומבשלים עוד 2 דקות.
  4. מוסיפים את עלי הסלרי והפטרוזיליה הקצוצים ומבשלים כ-10 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם. מגישים חם.

בהצלחה רבה ובתאבון

המכון מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים בעשר דקות

מתכון למרק מתכון למרק קישואים מתכון פרווה

 צבע אדום

art