עוד מעמית סגל: כידוע, כל זיוף מצריך מניע. שמעתי הרבה השערות מהשערות שונות אבל אף אחת מהן לא מסבירה באופן משכנע מה מרוויח נתניהו מהקדמת שעת השיחה. כמו פעמים רבות במקומותינו, הפרומו היה הרבה יותר דרמטי מהתכנית.
4 טעויות שאנשים עושים במעבר לדירה גדולה יותר
מתכננים לעבור לדירה גדולה יותר? מרחיבים את הבית? הנה כמה טעויות שאנשים עושים שגורמות להם לא להנות עד הסוף מהמרחב
מתכננים לעבור בקרוב לבית חדש ונרגשים לקראת הפרק החדש בחייכם? אנחנו מתרגשים אתכם! מעבר לבית גדול יותר יכולה להיות התקדמות מרגשת, אבל גם להביא איתה אתגרים שלא תמיד צפויים. בואו נלמד על 4 טעויות נפוצות שאנשים עושים כשהם עוברים לבית גדול יותר, כדי שתוכלו להימנע מהן ולהנות במלואו מהבית החדש שלכם.
תכנון מקומות אחסון נאותים: אחת הטעויות הנפוצות ביותר של אנשים שעוברים לבית גדול יותר היא שהם לא מתכננים מספיק מקומות אחסון. איך זה יכול להיות? הסיבה היא מפני שהידיעה שאתם עוברים לבית גדול, מעניקה נטייה להרגיש שיש לכם יותר מקום, אבל אתם לא יורדים לפרטים: היכן תניחו את המצעים? וכלי הפסח? באיזו כוננית תניחו את המשחקים? ואת האיפור? דברים שתרגלתם אליהם בבית הישן כעת יכולים להשתנות, ומקומות האחסון האלו מצריכים גם הם מחשבה מקדימה: היכן להניח כל שידה או ארון? באיזה חדר תרצו לתקין מדפים לספרי ילדים? כמובן שאפשר תמיד לתקן ולתכנן מחדש, אך לפעמים כשנדרשת עבודת נגר או קניה מיוחדת, תכנון מוקדן יכול לחסוך לכם הרבה כסף והוצאות נוספות של רכישות 'תיקונים'.
בדומה לאחסון, אנשים לעיתים לא מתכננים מספיק ריהוט לבית הגדול החדש שלהם. הם מביאים איתם את הריהוט מהבית הקודם, מבלי להתחשב בגודל החדרים החדשים. תוצאה: חדרים ריקים או מרוהטים בצורה לא מאוזנת. לפני שאתם עוברים, מדדו את החדרים, תכננו את הריהוט שתרצו להכניס, ואל תהססו להשקיע בריהוט חדש שיתאים לגודל החדש.
טעות נוספות: אל תשכחו שיש לכם הוצאות גדולות יותר עכשיו! כשאתם עוברים לבית גדול יותר, יש הוצאות נוספות שאתם צריכים להתחשב בהן מראש. הנה כמה דוגמאות: חשבונות הארנונה, החשמל, (יש לכם עכשיו יותר מזגנים דולקים! ותאורה!) גם חשבונות המים והגז עלולים להיות גבוהים יותר, אם לא תשימו לב מה קורה בכל חלקי הבית. ייתכן שתצטרכו לקנות ציוד חדש לבית (מקרר, תנור נוסף, כיור חדש לנטילת ידיים, תאורה וכו'), ואולי אפילו להעסיק עובדת ניקיון שבועית כדי לתחזק את הבית הגדול. וודאו שאתם מתכננים את כל ההוצאות האלה מראש, כדי שלא יהיו הפתעות לא נעימות
קחו בחשבון: בית גדול יותר – תחזוק רחב יותר: אמנם בית קטן מרגיש תמיד צפוץ יותר, מבולגן (כי אין מקום לכל דבר!) וקשה לנקות אותו… אבל למעשה, כל מי שהרחיב את ביתו או עבר לבית גדול יותר, יספר לכם שלתחזק בית גדול דורש הרבה יותר אנרגיות וזמן ממה שהכרתם עד עכשיו. יש לכם יותר חדרים (שחיים בהם והם מתבלגנים ומלכלכלים) יותר חדרי אמבטיה לצחצח, יותר רצפות לשטוף, ויותר כיורים להשגיח שיהיו מבריקים. אז בית גדול זה כיף ואושר והרחבה, רק קחו בחשבון שיש לכם מספיק זמן ואנרגיה לשמור עליו נקי ומאורגן, שלא תרגישו יום אחד שהבית קורס מחוסר תחזוק.
יכולת תקשורת משתנה: כשאנחנו בבית קטן והכל קרוב ונגיש, יש לנו אפשרות להיות בקשר עין קרוב יותר עם בני הבית, לקרוא להם בקלות ולשוחח (לפעמים הצפיפות בחדר ילדים גורמת ליותר מריבות, ברור!) אבל כשעוברים לבית גדול, הבית נעשה שקט יותר. בגלל התפצלות הכוחות לחדרים נפרדים…. זה אמנם מבורך, אך לפעמים גם מאתגר יותר. כשאתם רוצים לשמוע אם התינוק בוכה והוא בחדר מרוחק או אם אתם רוצים לשמור על קשר עין עם ילדים מאתגרים, שימו לב לתכנן את מיקום החדר באופן שיהיה לכם נוח יותר ובריא יותר למשפחתיות שלכם.
אופציה נוספת לתקשורת בבית גדול: התקנת מכשירי טלפון /ניידים בכל חדר, כך שאם אתם רוצים למשל להעביר הודעה חשובה לאחד מבני הבית, תוכלו לצלצל אליו ולמנוע הרמת טונים של תקשורת ביתית.
בהצלחה ומעבר קל ונעים!