הבחירות לרשויות המקומיות במחוז הדרום שנדחו בעקבות המלחמה תתקיימנה ביום שלישי הקרוב: משרד הפנים הודיע כי ההכנות ליום הבוחר הושלמו.
מתכון יחודי: קיש בטטה ופטריות חלבי
זהו פאי חלבי ומיוחד לאוהבי טעמה המתוק של הבטטה. אפשר לשלב בו סוגי גבינות, ואם אתם לא מחבבים את טעמו של הבצל – אפשר לוותר עליו ולהוסיף עוד פטריות.
לבצק התחתית:
- 1 ו-1/2 כוסות קמח לבן
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כף סוכר לפאי מלוח (קיש)
- 8 כפות חמאה
- 1/2 כוס מים
למלית:
- 2 בטטות גדולות
- 1 בצל
- 1 קופסת פטריות חתוכות
- 1 קוטג'
- 1 שמנת חמוצה
- מלח, פלפל, אגוז מוסקט, אבקת מרק פטריות
- 1 כוס גבינה צהובה / מלוחה מגורדת
- 1 ביצה
ההכנה:
- מערבבים בקערה את מרכיבי הבצק לבצק רך, ומשטחים בתחתית חד פעמית עגולה או בתבנית פאי.
- מבשלים את הבטטות הקלופות בעודן שלמות עד לריכוך.
- מטגנים את הבצל והפטריות. מעבירים לקערה עם השמנת, הקוטג' והגבינה המגורדת. מצננים מעט את הבטטות, פורסים לפרוסות דקות ומוסיפים לבלילת הגבינות. מוסיפים ביצה ומתבלים, ומערבבים לאיחוד.
- שופכים את תכולת הבלילה לתבנית עם הבצק.
- אופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות.
- מחממים לפני ההגשה ופורסים למשולשים. ניתן להקפיא.