האיחוד האירופי שוב דחה את השקת ה ETIAS- מערכת אשרת הכניסה האלקטרונית לאירופה נדחתה לסוף 2026, עם תקופת מעבר עד 2027, עקב עיכובים בפריסת מערכות (צייד הטיסות).
תחת איום האמברגו: הקבינט אישר שורה של הקלות ברצועת עזה
בין היתר אושר להרחיב את האזור ההומניטרי, להגדיל את היקף הסיוע וצעדים נוספים שאי אפשר לפרט. בהמשך אף ייפתחו מעברים מישראל לרצועה, שהיום סגורים

הקבינט המדיני ביטחוני אישר אתמול (ראשון) שורה של הקלות הומניטריות ברצועת עזה, בצל החשש מאמברגו נשק אמריקני. כך פורסם הערב ב'כאן חדשות'.
בין היתר אושר להרחיב את האזור ההומניטרי, להגדיל את היקף הסיוע וצעדים נוספים שאי אפשר לפרט. בהמשך אף ייפתחו מעברים מישראל לרצועה, שהיום סגורים. כאמור, מדובר בצעדים שישראל נאלצת לבצע תחת לחץ אמריקני ובצל החשש מאמברגו נשק.
גורם ביטחוני אמר בישיבת הקבינט כי לא ניתן לפנות את תושבי צפון הרצועה מבתיהם בכוח, זאת בתגובה לקריאות של כמה שרים לעשות זאת.
כבר הבוקר הודיע צה"ל על הרחבת האזור ההומניטרי ברצועת עזה. האזור המורחב כולל בתי חולים שדה שהוקמו בפרוץ המלחמה, מתחמי אוהלים, ציוד למחסות ואספקה של מזון, מים, תרופות וציוד רפואי.
מוקדם יותר היום פורסם כי כוחות צה"ל עצרו אמש משאית סיוע הומניטרי לבידוק ביטחוני במעבר בציר ההומניטרי שבין צפון לדרום הרצועה ואיתרו בתוכה שק המכיל תחמושת לנשק חם.
שיירת הסיוע המתואמת של הקהילה הבינלאומית הייתה במעקב של הכוחות והמשאית נעצרה בעקבות חשד לתנועה שאינה שגרתית. כך מסר דובר צה"ל.

כוחות צה״ל עצרו את המעורבים ואנשי השיירה ואלו והועברו לחקירת שטח על ידי יחידה 504 והמשך טיפול מול כוחות צה״ל וגורמי הביטחון לצד תחקור מול הארגון.
בצה"ל הדגישו כי מדובר בשיירה פנימית שהועברה בין צפון לדרום ברצועה ולא הועברה דרך המעברים להכנסת הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה.
פלסטיני תקף באכזריות רועה צאן בגוש עציון, סריקות אחר החשוד
יצחק וייס
13.03.25
"חמאס רציני לגבי 'הכול תמורת הכול', השאלה אם ישראל מוכנה לכך"
מאיר גלבוע
13.03.25
צבי יחזקאלי מזהיר: אם לא נכה עכשיו - נשלם על זה ביוקר
מאיר גלבוע
13.03.25
דיווחים בעזה: תשעה נהרגו בתקיפה ישראלית; מחבל חוסל בלבנון
צביקה סגל
15.03.25
בר נגד ארגמן; ויטקוף באולטימטום - והרוגים בתקיפות בעזה
שלו שינברג
15.03.25
נטבחו וננטשו: תחקיר צה"ל חושף - ניר עוז נותר לבדו מול 500 מחבלים
אלי קליין
14.03.25