׳ערוץ 12׳ בפרסום ראשון: אוריך ופלדשטיין מסרו גרסאות סותרות בחקירה: בשעה זו המשטרה עורכת עימות בין השניים.
שלא תעזו: המסר המאיים של ח"כ אלמוג כהן לשופטי בג"ץ
על רקע אישור החוק לגירוש משפחות מחבלים, פנה ח"כ אלמוג כהן לשופטי בג"ץ: "אנחנו מזהירים אתכם, אל תעזו לפסול את החוק"

ח"כ אלמוג כהן (עוצמה יהודית) שיגר היום מסר מאיים לשופטי בית המשפט העליון, לבל יעזו לפסול את החוק לגירוש משפחות מחבלים, שאושר הלילה בכנסת.
"בג"ץ הם חבורה של אליטיסטים שעושים בדין כשלהם", אמר כהן בנאומו במליאה. "הם פוסלים מה שהם רוצים בלי שום סמכות, הם מעל החוק".
הוא הוסיף: "התפיסה שלי אומרת שאנחנו נחוקק לבג"ץ על הראש". כהן פנה לשופטי בית המשפט העליון ושיגר מסר: "אנחנו מזהירים אתכם, 'אל תשלחו ידכם אל הנער', אל תגעו באנשים שרוצים להציל את חייהם…"
החוק נועד להרתיע מפגעים פוטנציאליים, לצמצם את המוטיבציה לפעילות טרור ולחזק את ההרתעה הכללית כלפי אלו המנסים לפגוע באזרחי ישראל.
בהצעת החוק מתואר גם ההליך שבו תורחק המשפחה מהמדינה: תחילה, השר יזמן את בן המשפחה לשימוע שייערך תוך 10 ימים מיום מתן ההודעה על קיום השימוע. במהלך השימוע תינתן לבן המשפחה האפשרות להציג את טענותיו, וזכותו לייצוג משפטי תישמר. לאחר השימוע, השר ימסור את החלטתו תוך 14 יום. במידת הצורך, למשטרת ישראל תינתן סמכות להפעיל כוח סביר לשם ביצוע ההרחקה בהתאם לחוק.
בנוגע למשך תוקפו של צו הגירוש: עבור בן משפחה בעל אזרחות ישראלית, הצו יהיה בתוקף למשך תקופה מינימלית של שבע שנים ומקסימלית של 15 שנים. אם מדובר באדם בעל רישיון לישיבת קבע או לישיבה ארעית בישראל, תוקף צו הגירוש ינוע בין 10 ל-20 שנים.
דרעי שיבח את השר מרגי: "השר שכולם גומרים עליו את ההלל"
אברהם פריינד
01.04.25
התקשורת הכללית תוקפת: "סגן השר מקלב פועל למניעת חילולי שבת"
אברהם פריינד
01.04.25
בליכוד יוזמים הצעת חוק שימנע מבנט להתמודד לכנסת
אברהם פריינד
14:57
השר זוהר: נבצרות לנתניהו? מבחינתנו זאת הפיכה באופן רשמי"
אביחי חבר
01.04.25
נתניהו כעת בדרכו להעיד במשטרה | עדותו במשפט הסתיימה בפתאומיות
יצחק וייס
31.03.25
ישראל ביטלה את כל המכסים שהוטלו עד היום על מוצרים מארה"ב
אברהם פריינד
01.04.25