הבחירות לרשויות המקומיות במחוז הדרום שנדחו בעקבות המלחמה תתקיימנה ביום שלישי הקרוב: משרד הפנים הודיע כי ההכנות ליום הבוחר הושלמו.
מתכון לשוק טלה או כבש עם פרוסות בטטה
מחפשים מתכון בשרי יוקרתי, טעים וקל להכנה? שוק טלה אפוי בתנור עם בטטות הוא התשובה המושלמת! עם מעט מאמץ תקבלו מנה עיקרית יוקרתית שתהפוך את הארוחה לטעימה יותר
מתכון לשוק טלה או כבש עם פרוסות בטטה / אסתי
המצרכים לשוק טלה או כבש עם פרוסות בטטה:
- נתח שוק טלה/כבש במשקל 2-3 ק"ג
- 2 בטטות חתוכות עם הקליפה
- 8 שיני שום קלופות
לתיבול:
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית פפריקה
- 1/2 כפית כורכום
- 1/3 כוס שמן זית
- 2 כפות דבש
אופן הכנה לשוק טלה או כבש עם פרוסות בטטה:
- פורסים נייר אלומיניום גדול ומעליו מניחים נייר אפיה, עליו מניחים את שוק הטלה/כבש וחורצים בסכין מספר חריצים בשוק הטלה
- בקערית, מערבבים את כל מרכיבי התיבול , אם יש צורך מוסיפים כפית מים לדילול
- מורחים בעזרת מברשת סיליקון את התיבול מעל ומתחת לשוק הטלה, מניחים את הבטטות והשום מסביב ומורחים גם אותם בתיבול .
- עוטפים היטב היטב את השוק והבטטות עם נייר האפייה ונייר כסף וסוגרים היטב
- מניחים על גבי תבנית תנור ומכניסים לתנור שחומם מראש על 230 מעלות ואופים במשך כחצי שעה
- לאחר חצי שעה מעבירים לחום 160 מעלות ואופים עוד 3-4 שעות
- לאחר 3-4 שעות מורידים את נייר הכסף ונייר האפיה ומעלים את חום התנור ל200 מעלות
- אופים לצריבה במשך כ10 דקות עד שהשוק מקבל צבע שחום וזה מוכן
- מגישים עם אורז לבן ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון