מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 17°c
בית שמש 16°c
בני ברק 25°c
אשדוד 19°c
ה' חשון התשפ"ה | 06.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 17°c
בית שמש 16°c
בני ברק 25°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

האורז של סבתוש: אורז צהוב עם ניחוח של השקעה ומשפחתיות

את האורז הזה היא מכינה בכל פעם עם תוספת אחרת, פעם זה גזר, פעם עדשים ופעם מלא מלא ירק טרי קצוץ, אם אתם מחפשים מתכון חמים שכיף להגיע בשבילו הביתה - מצאתם!

האורז של סבתוש: אורז צהוב עם ניחוח של השקעה ומשפחתיות
אורז צהוב צילום: שאטרסטוק

המצרכים:

  • 1 ק"ג אורז פרסי לבן
  • 1 בצל גדול
  • כף בינונית כוכרום
  • מלח, פלפל
  • 1 כף גדושה כמון
  • 4-5 כפות שמן
  • 1/2 חבילת כוסברה/פיטרוזיליה
  • אופציונאלי: עדשים ירוקות מושרות / 2 גזרים חתוכים לקוביות

אופן ההכנה:

  1. אחרי שבררנו את האורז נשטוף אותו במים חמימים בעזרת מסננת ונניח בצד.
  2. בסיר נטגן את הבצל (קוביות) עד להזהבה, נוסיף את הירק ואת התבלינים (אם בחרתם לשדרג עם עדשים או גזר זה השלב להוסיף אותם) עם האורז
  3. נוסיף מים רותחים עד לכיסוי וקצת יותר, נוסיף שמן, נכסה את הסיר ונבשל על אש גבוהה
  4. נבשל למשך כרבע שעה – עשרים דקות (נשים לב לספיגת המים והתרכככות האורז) וננמיך את האש
  5. נבשל לעוד כ-7 דקות עד אש נמוכה ונכבה.

מושלם לצד סלט ירקות טרי או כל מנה עיקרית שתבחרו!

 צבע אדום

art