עוד מאבי גרנצייג ב׳קו עיתונות׳: צריך לומר ביושר שמדובר בהישג חריג, מהסוג שאנשי המקצוע - הן בתוך משרד העבודה והן בממשלה - נתנו לו אחוזים בודדים בשבועות האחרונים. בן צור, שהציג בבמה זו רק לפני חודש וקצת את הקו הפרגמטי שלו, עם התעקשות להשיג הארכה של כמה חודשים, יקבל ככל הנראה את מבוקשו.
מתכון לעוגת דבש חלומית בציפוי שוקולד בלונדי
מתכון מנצח לעוגת דבש קלאסית עם טוויסט שוקולדי. העוגה, שמתאפיינת במרקם רך ולח, מקבלת טאץ' מיוחד מציפוי השוקולד הבלונדי. המתכון כולל שלבים פשוטים וברורים, והתוצאה היא עוגה מושלמת לכל אירוע
מתכון לעוגת דבש חלומית בציפוי שוקולד בלונדי / שרה שבבו
המצרכים לעוגת דבש חלומית בציפוי שוקולד בלונדי:
- 1 כוס דבש
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כוס מים רותחים
- 1/2 כוס מים מהברז
- 2+1/4 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כף קינמון
- 1/2 כפית מלח
- 3 ביצים M
- 1 כוס סוכר חום
- 1 כוס שמן
לקישוט – ניתן לבחור 1 משלושת האפשרויות:
- אבקת סוכר
- גנאש שוקולד (להמיס יחד 1 חב' שוקולד מריר, 1 מיכל שמנת מתוקה)
- גנאש שוקולד בלונדי לדמות דבש (להמיס יחד 1 חב' שוקולד בלונדי, 1/2 מיכל שמנת מתוקה)
אופן ההכנה לעוגת דבש חלומית בציפוי שוקולד בלונדי:
- בקערה שמים דבש, סודה לשתייה ומים רותחים ומערבבים הייטב עד להמסת הדבש
- מוסיפים 1/2 כוסות מים מהברז ומערבבים לאיחוד
- בקערה נוספת מערבבים קמח, מלח, אבקת אפיה וקינמון.
- בקערה נוספת ואחרונה (שלא תלחצו מקערה אחת יותר כן? את העוגה הזו מכינים בכמה דקות) שמים ביצים וסוכר וטורפים לתערובת תפוחה ובהירה
- תוך כדי ערבוב הביצים מוסיפים שמן ומערבבים לאיחוד
- מוסיפים לתערובת הביצים את תערובת הדבש וחצי מכמות של תערובת הקמח
- מערבבים ורק אז מוסיפים את שאר תערובת הקמח
- מערבבים רק עד לאיחוד, התערובת נוזלית וזה בסדר!
- מעבירים את התערובת לתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על170 מעלות ואופים במשך 45 דקות. העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם והוא יוצא עם פירורים לחים.
- העוגה נשמרת טוב במקרר וגם בטמפרטורת החדר והיא משתבחת מיום ליום
- מזלפים גנאש שוקולד בלונדי ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון