עוד מאבי בלום ב׳משפחה׳: ראשי המפלגות החרדיות והנציגים החרדים יודעים - בחירות עכשיו יובילו לכאוס שימשך חודשים, שבמהלכם תשלוט היועמ״שית לבדה. כשייספרו את הקולות, בסבירות גבוהה ובהתאם לסקרים, תוקם קואליציה שליברמן יככב בה כציר מרכזי. לכן המסקנה של המפלגות החרדיות היא לא לערוק כעת מהקואליציה.
קפיצת מדרגה בכלכלה הישראלית: הקלות מכס נרחבות בעקבות הסכם סחר חופשי עם וייטנאם
כימיקלים, מוצרי תעשיות כימיות, ציוד אלקטרוני, רכבים, מכשור אופטי ורפואי, מכונות ומיכון חשמלי ומכני, תוצרת חקלאית טרייה ומוצרי מזון | ההסכם הסחר יכנס לתוקף בחודש נובמבר
הסכם הסחר החופשי שנחתם בין ישראל לווייטנאם, ייכנס לתוקף ב-11 בנובמבר ויביא להקלות מכס נרחבות על מוצרים מיובאים ומיוצאים בשתי המדינות.
מדובר במנוע צמיחה חדש עבור היצוא הישראלי, שייהנה מיתרון תחרותי מוגבר וכניסה קלה יותר לשוק הווייטנאמי. תעשיות מתקדמות כמו כימיקלים, ציוד אלקטרוני, מכשור רפואי ותוצרת חקלאית טרייה צפויות להרוויח מההסכם, לצד ענפי הייצוא האחרים.
עם צמיחה מרשימה של 21% בסחר הבילטראלי, היקף הסחר בין המדינות הגיע לכ-1.3 מיליארד דולרים ב-2023 והנתונים מהמחצית הראשונה של שנת 2024 מצביעים על מגמת גידול נוספת, כך שעל פי הערכות מינהל סחר חוץ, היקף הסחר השנה יעבור את זה של השנה שעברה, על אף המלחמה בישראל והאתגרים בנתיבי היבוא הימי מאסיה.
כניסת ההסכם לתוקף צפויה להגדיל את היקף הסחר וליצור הזדמנויות סחר חדשות ומבטיחות בשווקים מתפתחים. מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה, שהוביל את המשא ומתן עם שותפים ממשרדי החוץ, החקלאות, המשפטים והאוצר, וכן רשות האוכלוסין וההגירה ומינהל המכס, מעריך כי תרומתו למשק הישראלי תסתכם בעשרות מיליוני שקלים בשנה.
ההסכם, שנחתם ביולי אשתקד על ידי שר הכלכלה והתעשייה, ניר ברקת ושר התעשייה והסחר הווייטנאמי מר נוהיין הונג דיין (Nguyen Hong Dien), במעמד רה"מ בנימין נתניהו וסגן רה"מ הווייטנאמי מר לו קואנג טראן (Mr. Luu Quang Tran), כולל לא רק ביטול מכסים הדרגתי אלא גם הסרת חסמים בתחומים כגון שירותים, תקינה והשקעות. כך, למשל, יצואני מכשור רפואי, מוצרי קוסמטיקה ותמרים מישראל ייהנו מהפחתות מכס משמעותיות, שיאפשרו להם להרחיב את פעילותם בשוק הווייטנאמי התחרותי.
בין הסחורות העיקריות שנסחרות בין המדינות ניתן למנות: כימיקלים, מוצרי תעשיות כימיות, ציוד אלקטרוני, מכשור אופטי ורפואי, מכונות ומיכון חשמלי ומכני, תוצרת חקלאית טרייה ומוצרי מזון. ניתן לציין כי כיום, מוצרי צריכה רבים מגיעים לישראל מווייטנאם כגון ביגוד והנעלה, קפה, טלפונים סלולריים ועוד.
שר הכלכלה והתעשייה, ניר ברקת אמר: "הסכם הסחר עם וייטנאם הוא קפיצת מדרגה בכלכלה הישראלית – עוד צעד בדרך להעמקת שיתופי הפעולה של ישראל עם כלכלות מובילות בעולם. ישראל מביאה חדשנות ויתרונות טכנולוגיים ייחודיים אשר יגיעו לשוק הווייטנאמי, וזהו חיבור שהעולם לא יוכל להתעלם ממנו. הנחיתי את צוותי מינהל סחר חוץ להמשיך לחזק את רשת ההסכמים ולפתוח דלתות חדשות עבור התעשייה והיצואנים הישראלים – שיביאו לתרומה משמעותית גם לציבור הצרכנים בישראל ולהורדת יוקר המחיה".
מנהל מינהל סחר חוץ, רועי פישר אמר: " הסכם זה הוא ביטוי למחויבותנו להרחיב את אפשרויות היצוא הישראלי לעולם. שוקי דרום-מזרח אסיה ובפרט וייטנאם הם יעד אמין, יציב וצומח עבור ישראל, ואנחנו נמשיך לייצר לתעשייה הישראלית יתרונות יחסיים בשווקים אלו".