בעיריית נהריה מעדכנים: יום הלימודים במוסדות החינוך נמשך כסדרו לאחר קיום הערכת מצב עם צה״ל. (אדיר לחקים)
כעס אמריקאי על כמות הסיוע ההומניטרי שנכנס לרצועה
הממשל האמריקני זועם על ישראל: "לא נכנס מספיק סיוע הומניטרי לרצועה". בממשל האמריקני העבירו את המסר, כשבועיים אחרי ששיגרו אזהרה לישראל כי אם מכסת הסיוע ההומניטרי לא תעלה, ייתכן ויבצעו שינויים במדיניות העברת הנשק
הממשל האמריקני נזף בישראל והעביר מסר חריף, "עד עכשיו, למרות הדרישה, לא נראה שינוי משמעותית בכניסת סיוע הומניטרי לרצועת עזה". כך דווח בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב, כמות משאיות הסיוע שנכנסות לרצועה נמוכות משמעותית מהדרישה האמריקנית לכ-350 משאיות ביום.
הדרישה מארצות הברית נמסרה לפני כשבועיים, כששר ההגנה האמריקני לויד אוסטין ומזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן, שיגרו לישראל מכתב ובו ציינו שישראל לא עשתה מספיק בסוגיית הכנסת הסיוע ההומניטרי, בדגש על צפון הרצועה. השניים התריעו שאם לא יהיה שינוי בתום 30 ימים, ייתכן והדבר ישפיע על העברות נשק לישראל.
על אף האזהרה, ישראל לא עמדה בדרישה האמריקנית. לפני כיומיים נכנסו כ-25 משאיות סיוע לעזה דרך מעבר ארז, ו-46 משאיות סיוע נכנסו לרצועה דרך מעבר כרם שלום. נתונים אלה עוררו לא רק את חששם של האמריקנים, אלא גם בקרב הקהילה הבין-לאומית דאגו מפני החורף שמתקרב, והסיוע שלא מתגבר לרצועה.
עמיחי שטיין דיווח כי דיפלומטים זרים הודו כי "הקושי הגדול הוא לחלק את הסיוע בתוך הרצועה, מכיוון שהרבה ממנו נבזז, ולכן 700 משאיות חונות במעברים ולא נכנסות". בכירים אמריקנים הבהירו: "יש ניסיונות לפתור את הסוגייה ולקדם את כניסת המשאיות לרצועה".
לפני כחודש, ראש שב"כ רונן בר התנגד להעלאת מכסת הסיוע ההומניטרי שנכנס לרצועה עזה. בר אמר בהתייעצויות הביטחוניות: "לא צריך להצטיין בנושא ההומניטרי. צריך להגיע למינימום על פי הדין הבין-לאומי, וזאת כמנוף למשא ומתן". זאת לאחר שארצות הברית הציבה אולטימטום בפני ישראל, והודיעה כי אם לא תגביר את כמות הסיוע ההומניטרי שנכנס לעזה, תעמוד ישראל בפני אמברגו נשק.