מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 17°c
בית שמש 16°c
בני ברק 25°c
אשדוד 19°c
ה' חשון התשפ"ה | 06.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 17°c
בית שמש 16°c
בני ברק 25°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

כך תצליחו למלא את היום בעשיה ובסיפוק | חני רחמין

מרגישה שהגעת לסוף היום ושוב לא הצלחת להספיק כל מה שרצית? מרגישה שהחיים שלך כמו רוטינה שחוזרת על עצמה ואת נשארת באותו מקום? על ידי עבודת התבוננות ושינוי רגלים באופן מודע ומקצועי, תוכלי לראות החיים שלך משתנים לטובה | איך עושים את זה? בכתבה שלפניכם

כך תצליחו למלא את היום בעשיה ובסיפוק | חני רחמין
ניהול משימות צילום: שאטרסטוק

אחד הדברים שעוזרים מאוד עם גיל הרך, זה סדר יום קבוע ופעולות קבועות. ילדים מאוד אוהבים דברים קבועים אשר חוזרים על עצמם. הם משחקים במשך שעות באותם המשחקים, מבקשים לאכול את אותה ארוחת ערב, אפילו מסוגלים לקרוא את אותו סיפור שוב ושוב ושוב. אותה החזרתיות שעלולה לשעמם אותנו, המבוגרים, מביאה יציבות כלשהי, ביטחון וחיזוי עתידי בעולם הבלתי צפוי של הילדים.

כולנו ילדים בבית ספר של החיים. לא פעם אנו מרגישות את חוסר הביטחון ממה ילד יום, מתח מחוסר הודאות ואי שקט מהפתעות החיים. החיים שלנו גדושים ועמוסים גם ככה. יש נשים המרגישות כי חייהם הם ספר הרפתקאות מרתק והן קמות כל בוקר ליום חדש אשר עלילותיו הבלתי נודעות יתגלו במהלך 24 השעות הקרובות. נכון שיש מי שנלחצת ומבוהלת מרעיון התכנון וסדר היום הקבוע, אך מאידך זה קשה ומתיש לחיות באי הידיעה ובתגובה מתמדת להתרחשויות משתנות.

ככל שאנו מצליחות להיות מאורגנות ולנהל סדר יום קבוע, פחות או יותר, יש לנו יותר תחושת ביטחון ויציבות. תכנון סדר יום אינו אומר בהכרח כי הוא יחלוש על כל דקה מזמנך או יתבצע בכל יום ויום באופן אובססיבי. סדר יום בריא זהו סך הכל "שלד" אשר נתון לשינויים בהתאם לנסיבות החיים. עצם העובדה שיש תוכנית, ניבוי כלשהו למה שאמור להתרחש בזמן הקרוב, יכול לתת לא מעט שליטה בתוך כאוס החיים ואף יכול לתחום חלק מהמשימות הקבועות שלנו לתוך זמן מוגדר.

יש לנו הרבה משימות להספיק בפרק הזמן הזה שנקרא יממה. אם נתבונן בהם נגלה, שחלק מהמטלות חוזרות על עצמן מדי יום ביומו. אין צורך להמציא את הגלגל מחדש בכל פעם או לייצר תיעדוף של סדר המשימות על בסיס שעתי. משימות קבועות כדאי ואף מומלץ לתכנן אותם ולהגדיר להן בזמן קבוע מראש ביום, ובכל לייצר מעין "שלד" ליום שלך.

תביני, כאשר מבצעים משימה קבוע על בסיס יומי בזמן קבוע, היא הופכת להיות הרגל. זה מדהים כל פעם מחדש לראות כמה כוח יש להרגל קבוע! הרגל קבוע מקצר את זמן הפעולה, הופך אותה לאוטומט הדורש פחות אנרגיה פיזית עם הזמן. מה שהופך אותנו להיות אנשים יותר יעילים שבאמת מספיקים יותר במשך היום! וואוו.

ניהול משימות – צעד אחר צעד

אז איך עושים את זה? מאיפה בכלל מתחילים? את שואלת ובצדק

השלב הראשוני הוא "איסוף נתונים" במשך שבוע ימים. פשוט לערוך רשימה של כל הפעולות אותם את מבצעת על בסיס יומי, בכל "פרק" ביממה. מהם הפעולות שאת עושה בכל בוקר? הן פעולות אישיות שלך והן פעולות השייכות לתפקידך כאם המשפחה. אותו הדבר לזמני הצהרים והערב. אלו שלושת פרקי הזמן העיקריים, וכמובן שאפשר יותר. איסוף נתונים אלו בכתב, הינו אחד החלקים החשובים ביותר בתהליך כי פתאום ניתן לראות מכנה משותף לפעולות מסויימות, המתרחשות בזמנים קבועים ביום או במהלך השבוע.

שימי לב שבשלב הזה חשוב ביותר לרשום אך ורק את מה שמתרחש באמת, בפועל, ולא את משאלות הלב. יש נשים אשר השלב הזה לבדו כבר מעורר בהן ניסים ונפלאות. עצם העובדה שהן מגבירות את המודעות שלהן למעשיהן יוצר קסמים. כאשר המוח מבין שהוא הולך "לדווח" בכתב (!) על מעשיו, לרוב הוא הופך להיות יעיל הרבה יותר.

השלב הבא הוא ההתבוננות בדברים. עצם ההתבוננות יוצרת תיאום ציפיות. לפתע ניתן לראות שלא באמת הכנסנו במהלך היום או השבוע זמן מוגדר לדברים חשובים והם עלולים להיתפספס רק בשל חוסר תשומת הלב. זה יכול להיות הקניה השבועית, כביסה עדינה הדורשת תוכנית מיוחדת, גזיזת ציפורניים לקטנים או אפילו זמן איכות אישי וזוגי. זה הזמן לשאול בכנות מירבית מהם הדברים החשובים (חשוב זה לא דחוף!) לי בחיי, והאם יש להם מקום קבוע בסדר היום שלי, במהלך השבוע?

ישנן נשים המגלות שהן כל כך עמוסות עד שהן עסוקות כל הזמן בדברים השוטפים והדחופים ולא בהכרח נותר בהן זמן וכל לדברים החשובים. לא משנה עד כמה הן תבנה בשכל שחשוב לבצע פעילות ספורטיבית, לאכול בריא, לשהות מעט בחיק הטבע, ללכת לטיפול קוסמטי, רפלקסולוגי או עיסוי, הן באמת באמת לא מגיעות לזה, כי "אין להן זמן". או במילים מקצועיות, אין לפעולות החשובות הללו זמן מתוכנן במהלך השבוע.

לכן השלב הבא הוא לייצר מבנה יומי – שבועי מתוכנן אשר מכיל הן את פעולות היומיום והן את הפעולות השבועיות, אשר את רוצה במודע להפוך אותן לקבועות. כלומר, להרגלים. קחי בחשבון שמדובר בתהליך הלוקח זמן. זכרי כי התכנון השבועי על הכתב, לא הוא יהיה זה שיגרום לגופך ולהרגליך הקודמים להשתנות מבלי שאת עצמך תסכימי לתרגל זאת. עלינו לא פעם להחליף הרגל ישן בהרגל חדש, וכאמור, זהו תהליך הדורש זמן, כוח ומאמץ.

כאשר אנו מבינות את הרווח העצום שנזכה לו כאשר יהיו לנו מגוון הרגלים טובים אשר בחרנו בהם באופן מתבונן, מתוכנן ומודע, תחושת הערך העצמי תתחזק ואיתה תחושת המסוגלות העצמית והביטחון. כאמור, אין זה אומר בהכרח שהיום יום יהפוך להיות בדיוק כפי המתוכנן אך גם 70% של הספק מהתכנון הוא שינוי חיובי מבורך. מה גם, ככל שיש לך יותר בהירות לגבי סדר יומך, את מודעת למחירים אותם עליך לשלם כאשר צצים שינויים בלתי צפויים ואת יכולה להערך אליהם בהתאם.

חני רחמין – קאוצ'ינג לאימהות ונערות | לתגובות על המדור: hanirhamin@gmail.com​​​​​​​

 צבע אדום

art